Ekspeditsioonilaev Bellingshausenit tervitasid Visbys Eesti aukonsulid

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Eesti aukonsul Gotlandil Riina Noodapera kinkis ekspeditsioonilaevale Gotlandi luisu, mille võttis vastu ekspeditsiooni juht Tiit Pruuli. Paremal kapten Priit Kuusk.
Eesti aukonsul Gotlandil Riina Noodapera kinkis ekspeditsioonilaevale Gotlandi luisu, mille võttis vastu ekspeditsiooni juht Tiit Pruuli. Paremal kapten Priit Kuusk. Foto: Jaano Martin Ots

Gotlandi pealinnas Visby sadamas peatunud ekspeditsioonilaeva Admiral Bellingshausen külastasid Eesti aukonsulid Gotlandil ning soovisid laevale head teekonda.

Täna varahommikul Gotlandile jõudnud Arktika ekspeditsioonilaeva Admiral Bellingshausen meeskonda käis sadamas tervitamas Eesti aukonsul Gotlandil Riina Noodapera. Ta andis laeva kaptenile ja ekspeditsiooni juhile kingituseks üle traditsioonilise Gotlandi meene - käiakivi, täpsemalt selle väiksema versiooni ehk luisu. Kingituse üleandmisest tegi otseülekande Gotlandi raadio. 

Pisut hiljem saabus laeva tervitama ka Eesti eelmine aukonsul saarel Veljo Pärli. Endine Rootsi sõjalaevastiku ohvitser Pärli ütles, et tal on väga hea meel näha Gotlandil Eesti lipu all seilavat ekspeditsioonilaeva. 

«Soovin Bellingshauseni meeskonnale head ilma, head õnne ja tulemuslikku ekspeditsiooni,» ütles Pärli. 

Eesti endine aukonsul Gotlandil Veljo Pärli tervitamas ekspeditsioonilaeva Admiral Bellingshausen
Eesti endine aukonsul Gotlandil Veljo Pärli tervitamas ekspeditsioonilaeva Admiral Bellingshausen Foto: Jaano Martin Ots

Veljo Pärli ütles, et ta elab südamest kaasa Eesti ekspeditsioonile ning endise laevajuhina kahetseb vaid seda, et on liiga vana, et meeskonnaliikmeks kandideerida. 

«Ma ei teadnud, et Eesti laev sadamasse tuleb, siinses ajakirjanduses ei ole sellest juttu olnud. Kuulsin tuttavate käest, kes laeva hommikul nägid ja tulin kohe kaasmaalasi tervitama,» rääkis Pärli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles