Tartu Riia ringristmiku ehitab ligi 30 miljoni euroga GRK Infra

BNS
Copy
Riia-Ringtee ringristmik.
Riia-Ringtee ringristmik. Foto: Raimu Hanson

Tartu linnapea Urmas Klaas, transpordiameti peadirektor Kaido Padar ning töövõtjate AS GRK Infra ja OY GRK Infra esindajad sõlmivad 2. juunil Tartu läänepoolse ümbersõidu ehk Riia ringi 29,2 miljoni eurose ehituslepingu.

Tänavu kevadel alustatakse Tartus Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa põhimaantee ja sellega seonduva kohaliku tänavavõrgu mahukate ehitus- ja rekonstrueerimistöödega. Tööde eesmärk on liiklusohutuse taseme tõstmine ning liikluse sujuvuse ja läbilaskvuse suurendamine. Läänepoolse ümbersõidu teise ehitusalasse jääb ka Riia ringristmik, mis muudetakse eritasandiliseks, teatas transpordiamet.

Tartu läänepoolse ümbersõidu teise ehitusala projektiga ehitatakse ümber ligikaudu 2,5 kilomeetrit riigiteid, rekonstrueeritakse ligikaudu 2 kilomeetrit linnatänavaid ning ehitatakse juurde ligikaudu 2,4 kilomeetrit uusi linnatänavaid. Ehitatakse üheksa ringristmikku ja rajatakse kolm uut viadukti sõidukitele, mille hulgas on 316,2 meetri pikkune viadukt üle Riia ringristmiku.

Kergliiklusteid rekonstrueeritakse või ehitatakse juurde ligikaudu 8,4 kilomeetri ulatuses. Jalakäijatele ja jalgratturitele rajatakse viis eritasandis teeületust, millest kaks koosnevad kahest eraldiseisvast rajatisest.

Lisaks ehitatakse 1120 meetrit uusi müraseinu ja ligikaudu 11 670 meetrit uusi sademeveetorusid, paigaldatakse ligikaudu 380 uut tänavavalgustusmasti ning 781 liiklusmärki ja 212 viita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles