Lux Express avab taas Tallinna-Peterburi bussiliini (1)

BNS
Copy
Lux Express Tallinna–Peterburi buss Tallinna bussijaamas.
Lux Express Tallinna–Peterburi buss Tallinna bussijaamas. Foto: Eero Vabamägi

Lux Express taasavab alates 9. juunist Tallinna-Peterburi bussiliini, mis hakkab mõlemast linnast väljuma neli korda nädalas.

Lux Expressi rahvusvahelise äri juhi Rait Remmeli sõnul ületavad reisijad ja buss piiri täpselt nagu varem.

«Mõlemad riigid on kehtestanud selged reeglid ja piirangud, kes, miks ja millistel tingimustel tohib piiri ületada. Muus osas toimub piiriületus täpselt samamoodi nagu poolteist aastat tagasi, kui viimati Lux Expressi buss Eesti idapiiri ületas,» märkis Remmel pressiteates.

Reisid toimuvad esialgu neli korda nädalas. Esmaspäeviti ja reedeti väljub reis kell 7 Tallinnast ja kell 17.15 Peterburist. Kolmapäeviti ja pühapäeviti väljub reis Tallinnast Peterburi kell 15.45 ja Peterburist Tallinnasse kell 7.30 hommikul.

Kõikidel reisidel on vahepeatused ka Tallinnas Mustakivis, Jõhvis, Sillamäel ja Narvas, välja arvatud kolmapäevastel ja pühapäevastel Tallinnast väljuvatel reisidel, mis peatuvad ainult Narvas.

Remmel avaldas lootust, et taasavatud liin jääb käiku ka pärast suvehooaega. «Peterburi võõrustab juba juunis jalgpalli Euroopa meistrivõistluste alagrupiturniiri, mis kindlasti suurendab reisijate nõudlust, kui pealtvaatajad staadionile lubatakse. Seda enam, et Helsingi ja Peterburi vahel jalgpalli EMi ajaks rongi sõitma ei panda,» lisas Remmel.

Lux Expressi tegevjuhi Ingmar Roosi sõnul on regulaarliini taasavamine kooskõlastatud ametiasutustega.'

«Ohutuse tagamine reisijate ja juhtide jaoks on meie esmane prioriteet. Maskide kandmine reisi ajal on kohustuslik. Me jagame neid tasuta, märgpuhastame kogu bussi pärast iga reisi ning lisaks oleme koostöös partneriga uuendanud ventilatsioonitarkvara kõikides bussides, mis suurendab oluliselt värske õhu osakaalu interjööris,» lisas Roos.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles