Riia lennujaam: pandeemiaeelne olukord võib taastuda arvatust varem

BNS
Copy
Riia lennujaam.
Riia lennujaam. Foto: Xinhua/ZUMAPRESS.com

Lennuliiklus Riia rahvusvahelises lennujaamas võib taastuda pandeemiaeelsel tasemel juba varem kui prognoositud 2024. või 2025. aastal, ütles lennujaama juhatuse esimees Laila Odina.

Ta märkis, et pikem taastumisperiood on ilmselt vajalik suuremate transpordikeskuste jaoks, kus mandritevahelised lennud moodustavad suure osa kogu lennuliiklusest.

"Kui pandeemia algas, oli meil kavandatud juba mitu investeerimisprojekti ning mõned neist olid juba alanud. Seetõttu palusime riigi abi mullu aprillis, peamiselt nende käimasolevate projektide lõpuleviimiseks, mida kaasrahastati ühtekuuluvusfondist ning mis olid seotud tulevase laienemisega, seal hulgas uue kaubaplatvormi ja ärilennunduse projektidega, samuti maandumis- ja stardiradade revoneerimisega," ütles Odina.

Ta lisas, et kogu see töö on lõpule viidud ning suuremas osas tasutud lennujaama enda ressurssidega, kuna enne pandeemiat oli kogunenud tulu. Selle tulemusena suutis Riia lennujaam pandeemia esimese laine üle elada, kuigi tuli rakendada mitmeid kokkuhoiumeetmeid.

Selle aasta esimese nelja kuuga võttis Riia lennujaam vastu 162 908 reisijat, mis on 87 protsenti vähem kui mullu samal ajal.

Selle aasta aprillis teenindas lennujaam 55 181 reisijat, mida on 18 korda rohkem kui 2020. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles