Telia valmistub 3G võrgu sulgemiseks

BNS
Copy
Telia mobiilimast
Telia mobiilimast Foto: OVE MAIDLA/PM/EMF

Telia on asunud tegema Eestis ettevalmistusi selleks, et sulgeda 2023. aasta lõpuks oma 3G mobiilside võrk.

Telia Eesti tehnoloogiajuhi Andre Visse sõnul on selleks, et uutele tehnoloogiatele ruumi teha, vajalik mõne vanema põlvkonna võrgu sulgemine ja kasutuses oleva ressursi vabastamine.

"Näeme oma klientide eelistuste pealt, et üha vähem kasutatakse ainult 3G-d toetavaid telefone, mis omakorda vähendab pidevalt kõne- ja andmeside liiklust meie 3G võrgus," ütles Visse pressiteates.

"Näiteks mobiilse kõneside kogumahust moodustavad Telia võrgus juba enam kui poole 4G ehk VoLTE kõned, samuti on VoLTE toega telefonide hulk meie võrgus üle 50 protsendi," lisas ta.

Mobiilse interneti kasutamises on Telia 3G võrgu osakaal ligikaudu 1 protsendi kandis, kõnemahtude arvestuses käib läbi 3G võrgu vähem kui kolmandik kõnedest.

Peale 3G võrgu sulgemist jääb neil klientidel, kes on sinnamaani on kasutanud 3G tehnoloogiat, mobiilside teenus siiski toimima, seda siis 4G või 2G võrgus.

Mitmed riigid ja operaatorid on Visse sõnul oma 3G võrgu juba sulgenud. Nende hulgas on ka Telia Company teised riigid: Soome, Rootsi, Norra, Taani ja Leedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles