Pinged Euroopa taevas kuhjuvad: Venemaa ei lasknud Austria lennufirmat Moskvasse (11)

PM Majandus
Copy
Austrian Airlines'i lennuk.
Austrian Airlines'i lennuk. Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix Baltics

Venemaa jättis neljapäeval kooskõlastamata Austrian Airlinesi uue lennumarsruudi, mistõttu pidi ettevõte tänahommikuse reisi Viin-Moskva ära jätma.

Austria lennuettevõtte esindaja ütles neljapäeval TASSile, et Venemaa ei kinnitanud ära Austria suurima lennufirma Austrian Airlinesi Viini-Moskva lennu muudetud lennumarsruuti, mis läks mööda Valgevene õhuruumist.

«Austrian Airlines on Euroopa Lennuohutusameti (EASA) soovitusel peatanud lennud Valgevene õhuruumis. Sel põhjusel oli vaja korrigeerida ka lennuliini Viinist Moskvasse. Lennuliini muutumise peavad kinnitama kõikide trassile jäävate riikide ametkonnad. Vene ametivõimud seda aga ei teinud. Selle tulemusena oli Austrian Airlines sunnitud tänase lennu Viinist Moskvasse tühistama,» ütles lennufirma esindaja ärajäänud reisi selgituseks.

Lend OS601 pidanuks Viinist väljuma kohaliku aja järgi kell 10 ning olema Moskvas sealse aja järgi kell 13.45.

EASA väljastas teisipäeval turvainfo bülletääni (SIB), milles soovitas liikmesriikide lennuoperaatoritel vältida Valgevene lennujaamasid ja õhuruumi.

EASA soovitus on ajendatud Valgevene võimude tegevusest, kes sundisid pühapäeval Minskis maanduma Ryanairi Vilniuse lennu ja vahistasid opositsiooniajakirjanik Raman Pratasevitši.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles