Eesti ettevõtte lennuk vältis soovitust ja maandus Minskis (1)

PM Majandus
Copy
Põhiliselt lendab Panaviatic Learjeti lennukitega pildil. Valgevenesse lennati aga Piaggio P180ga.  Pilt on illustartiivne.
Põhiliselt lendab Panaviatic Learjeti lennukitega pildil. Valgevenesse lennati aga Piaggio P180ga. Pilt on illustartiivne. Foto: Caro / Heinrich/Caro / Heinrich/Scanpix

Eralende korraldav Eesti lennufirma Panaviatic maandus kolmapäeval Minski rahvusvahelisel lennuväljal hoolimata ELi lennuohutusameti (EASA) antud soovitusest Valgevene õhuruumi mitte siseneda, vahendab ERR.

Rahvusringhäälingu teatel maandus kolmapäeval Minski lennujaamas ainult kaks Euroopa Liidu õhuruumist tulnud lennukit - Eestis registreeritud Panaviatic ning Saksa ettevõtte Air Hamburg lennuk.

Lennuandmetest on näha, et Panaviaticule kuuluv väikelennuk Piaggio P180 Avanti alustas eile teekonda Riiast, peatus korraks Kirde-Poolas Olsztyn-Mazury lennuväljal, suundus edasi pealinna Minski ning naasis hilisõhtul tagasi Poola Katowice lennuväljale. Neljapäeva keskpäevaks oli lennumasin jõudnud juba Nice'i linna Prantsusmaal.

EASA väljastas teisipäeval oma turvainfo bülletääni (SIB), milles soovitas liikmesriikide lennuoperaatoritel ning kolmandate riikide lennufirmadel hoiduda Minski rahvusvahelisest lennujaamast välja arvatud juhul, kui see on hädavajalik ohutuse seisukohast.

EASA soovitus on ajendatud Valgevene võimude tegevusest, kes sundisid pühapäeval Minskis maanduma Ryanairi Vilniuse lennu ja vahistasid opositsiooniajakirjanik Raman Pratasevitši.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles