Swedbank: Eesti energiasektor vajab suuri ümberkorraldusi

Copy
Enefit Greenile kuuluv Pakri tuulepark. Foto on illustratiivne
Enefit Greenile kuuluv Pakri tuulepark. Foto on illustratiivne Foto: Eero Vabamägi

Eesti on kriisile hästi vastu pidanud, avalik sektor on efektiivne ning maksusüsteem investorisõbralik, kuid sellele vaatamata on jätkuvalt alles pikaajalised probleemid. Nii vajab energeetikasektor kliimaneutraalsuse eesmärkide saavutamiseks suuri ümberkorraldusi. Samuti on tarvis lisaraha ning reforme sotsiaalvaldkonda ning tervishoidu, kirjutab Swedbank Põhja- ja Baltimaade ärikeskkonna ülevaates. 

Swedbanki Põhjamaade ja Baltikumi ärikeskkonna ülevaade vaatleb Eesti, Läti, Leedu, Rootsi, Taani, Soome ja Norra majandus- ja investeerimiskeskkonna paeluvust. Ülevaates analüüsitakse vastavate riikide makromajanduse ja finantssektori stabiilsust, keskkonna ja sotsiaalvaldkonna arengut ning majanduse konkurentsivõimet.

Swedbank märgib ülevaates, et koroonakriis on teravalt välja toonud Põhja- ja Baltimaade kroonilised probleemid. Nii on suurenenud ebavõrdsus. Need inimesed, kellel on võimalik teha kaugtööd, kinnisvaraomanikud ning üldse rikkam elanikkond on näinud oma vara suurenemist, samas kui madalamate oskustega inimestel on läinud kehvemini ning neid ähvardab pikaajaline töötus. See trend on Swedbanki hinnangul just eriti muret tekitavalt tõsine Baltimaades, kus juba enne kriisi oli suur ebavõrdsus ning kõrge vaesusrisk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles