EasyPark ja Fortumo käivitasid Šveitsis m-parkimise

PM Majandus
Copy
EasyPark & Fortumo käivitasid Šveitsis m-parkimise.
EasyPark & Fortumo käivitasid Šveitsis m-parkimise. Foto: Erakogu.

Parkimistehnoloogiate ettevõte EasyPark ja mobiilimakselahenduste pakkuja Fortumo käivitasid Šveitsis mobiilse parkimise lahenduse. Enam kui 8 miljonit šveitslast saavad nüüd sarnaselt Eestile tasuda parkimise eest oma mobiiliarve kaudu.

Mobiilne parkimine toimib Šveitsis nagu Eestis: juht saadab auto parkimise järel sõnumi parkimispiirkonna koodiga, mille järel algab tasuline parkimine. Telefonile saabunud vastussõnumi kaudu saab juht avada EasyParki rakenduse, kust vaadata parkimise staatust, seda pikendada ja lõpetada.

«EasyPark aitab autojuhtidel säästa aega ja raha ning mobiilimaksete käivitamine on üks viis, kuidas saame seda teha. Meil on hea meel käivitada mobiilimaksed Fortumo kaudu Šveitsis, et autojuhid saaksid mugavalt läbi EasyParki rakenduse parkimise eest maksta,» ütles EasyParki makseplatvormi juht Ludvig Ellius.

EasyPark on parkimistehnoloogiate ettevõte, mis aitab juhtidel hallata parkimist ja laadida elektriautosid. EasyParki parkimislahendusi kasutatakse enam kui 2200 linnas ja 20 riigis.

Tavaliselt on mobiilimaksete käivitamine teenusepakkujate jaoks keeruline protsess: iga mobiilioperaatoriga tuleb sõlmida eraldi leping ja teostada tehniline integratsioon. Fortumo võimaldab seevastu EasyParkil ja teistel teenusepakkujatel käivitada mobiilimakseid mitmetes riikides läbi ühe koostööpartneri ja tehnoloogilise platvormi. EasyPark ja Fortumo on koostööd teinud 3 aastat, käivitades 2018. aastal mobiilimaksed Soomes, Norras ja Rootsis ning 2019. aastal Sloveenias.

Lääne-Euroopas võimaldavad teenusepakkujad mobiilimakseid oma klientidele peamiselt mugavusteenusena: kliendid ei pea mobiilimaksete tegemiseks jagama isiklikke andmeid ega pangakaardi infot. 2020. aastal kasvas Lääne-Euroopas mobiilimaksete maht 22% võrra, lisainfot mobiilimaksete turu kohta saab Fortumo hiljutisest ülemaailmsest tururaportist.

Euroopas on Fortumo hiljuti teatanud ka koostöö alustamisest Poola mobiilioperaatoriga Plus, samuti audioraamatute platvormiga Legimi ning pilvepõhise mänguteenusega Antstream.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles