Soolopurjetamissari Baltic Sea Solo Race alustab viiendat hooaega

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Üksi- ja paarispurjetamise võistlustel osalenud jaht Edelweiss
Üksi- ja paarispurjetamise võistlustel osalenud jaht Edelweiss Foto: Renè Allik

Neljapäeval, 27. mail antakse start viiendat korda toimuva soolopurjetamise sarja Baltic Sea Solo Race esimesele etapile.

«Baltic Sea Solo Race on purjetajatele purjetamisoskuste proov ning füüsiline ja ka vaimne väljakutse, kus neljal etapil läbitakse erineva pikkusega radasid, millest pikim ja kõige raskem saab olema 24-tunnine etapp,» selgitas regatidirektor René Allik. Võisteldakse nii üksi (single-handed) kui ka kahestes (double-handed) meeskondades. Esmakordselt on kõikides võistlusgruppides lubatud nii sümmeetrilised kui ka asümmeetrilised spinnakerid, mis on uus väljakutse eriti single-handed gruppidele.

Alliku sõnul tõotab sel hooajal tulla põnev võistlus, kus osalevad mitmed uued jahid.

«ORC I single-handed grupis on huvitav jälgida Mini 650 klassi paatide Foca, kapten Raul Mäekala, ja Elukas, kapten Ülar Mark, kulgemist. ORC I double-handed grupis saab olema köitev võistlus mitme uue avamerejahi osavõtul, senistele osavõtjatele pakuvad konkurentsi muuhulgas Credit24 Sailing Team meeskonnaga Eero Pank ja Rene Treifeldt, Wizard, meeskonnaga Dmitry Krasilnikov ja Vladimir Leonov, uus Jazz meeskonnaag Rait Riim ja Henri Roihu ning Sleeper meeskonnaga Tiit Paananen ja Margus Uudam, kusjuures viimane on spetsiaalselt double-handed võistlemiseks kohandatud jaht. ORC II single-handed grupis tuleb kindlasti kõva lahing nii seniste tiitlikaitsjate Estella (Alar Laan) ja Kaija (Annika Malva) kui ka Bella (Hendrik Karilaid) ning mitmete Folkbootide osavõtul. ORC II double-handed grupp on jälle üle mitme hooaja senisest suurem ja kindlasti tasub grupis hoida silma peal jahil Moonrose, kus võistlevad kogenud purjetajad Jaanus Nõgisto ja Eiki Keert,» rääkis Allik.

Võistlevatel jahtidel on pardal GPS-jälgimisseadmed ehk träkkerid, seega saavad kõik huvilised Baltic Sea Solo Race’i etappe jälgida ja neile kaasa elada. Etapid toimuvad 27. mail, 10. juunil, 26.-27. juunil ja 21. augustil. Träkkimise link avaldatakse võistluspäeval Baltic Sea Solo Race’i ja Kalevi Jahtklubi Facebooki lehtedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles