Sri Lanka lähistel juba 6 päeva põleva konteinerilaeva meeskond evakueeriti

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Sri Lanka sadama reidil põleva konteinerilaeva X-Press Pearl meeskond otsustati laevalt evakueerida, kui pärast kuus päeva kestnud jõupingutusi ei ole õnnestunud tuld kustutada.
Sri Lanka sadama reidil põleva konteinerilaeva X-Press Pearl meeskond otsustati laevalt evakueerida, kui pärast kuus päeva kestnud jõupingutusi ei ole õnnestunud tuld kustutada. Foto: -/AFP

Sri Lanka sadama reidil kaldast 9,5 meremiili kaugusel põleva kaubalaeva keemiatulekahju ei ole vaatamata ligi nädal kestnud jõupingutustele suudetud kustutada ning kuna tulekahju laieneb, laeva meeskond evakueeriti. 

Tulekahju puhkemisest Singapuri lipu all sõitval laeval teatati esimest korda 20. mail, kui Colombo sadamasse sissesõitu ootaval konteinerilaeval tekkis ohtlike ainete reageerimise tõttu põleng, teatas Sri Lanka sadamate amet. 

Keemiatulekahju kustutamisele kaasati merevägi ning laeva pardale läks ka eriüksus, kuid seni pole tuld kontrolli alla saadud. Laeval oli tulekahju puhkedes pardal 1 486 konteinerit, mille hulgas oli ka 25 tonni lämmastikhapet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles