TV3 ja Kanal 2 kaaluvad vabalevist lahkumist

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

E24 andmetel kaaluvad telekanalid TV3 ja Kanal 2 vabalevist lahkumist, mis võib aset leida juba sel suvel.

Nimetatud info pärineb E24'ga suhelnud ja kohalikku telemaastikku hästi tundvatelt allikatelt, kes palusid samas anonüümsust.

Telekanal TV3 esindaja jäi vabalevist lahkumist puudutavates kommentaarides napisõnaliseks.

«Läbirääkimised käivad ja midagi pole otsustatud ehk kindlasti pole me veel sellises faasis, et teemakohaseid teateid väljastada,» märkis TV3 avalike suhete juht Annely Adermann.

Kanal 2 pole ametlikku kommentaari veel andnud.

E24'ga suhelnud allika teada on TV3 ja Kanal 2 oma vabalevist lahkumise avalduse juba Levirale esitanud. Samas ei pruugi see siiski tähendada seda, et kanalid ka päriselt vabalevist lahkuda sooviksid.

«Ma arvan, et tegu on trikitamisega ja sooviga sundida kultuuriministeeriumi sisse viima seaduseparandust, mis annaks neile (telekanalitele) õiguse kaabellevioperaatoritelt raha küsida. Hetkel neil seda võimalust pole,» selgitas E24 allikas.

Tema kinnitusel on sellise «mängu» taga telekanalite soov oma kahanenud reklaamitulusid kompenseerida.

Novembris kirjutas E24, et telekanalid Kanal 2, TV3 ja Alo TV soovivad kaabellevioperaatoritelt saada tasu selle eest, et viimased nende programmi oma klientidele taasesitavad.

Eesti Ringhäälingute Liit edastas mullu kultuuriminister Rein Langile ka kirja koos ettepanekuga täiendada elektroonilise side seadust selliselt, et telekanalite ja kaabelleviteenuste osutajate vahel oleks sõlmitud vastavad kokkulepped.

Liidu juhatuse esimees Toomas Vara rääkis siis, et kaup ehk erinevate telekanalite programmid, millega kaablioperaatorid täna kauplevad, on toodetud küll kellegi teise ehk telekanalite poolt, kuid viimased kaabellevioperaatoritelt selle eest tasu ei saa.

Vaidlus nimetatud küsimuse üle on kestnud kaabellevifirmade ja telekanalite vahel aastaid, kuid mingit lahendust pole sündinud.

Kultuuriministrile saadetud pöördumises teatas ringhäälingute liit, et toimiva turumajanduse seisukohalt on ebaõiglase olukorra jätkumisel vabalevis olevatel telekanalitel vaid üks alternatiivlahendus – vabalevist lahkumine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles