Eestimaalastel on maksuametilt tagasi küsimata veel 14,7 miljonit eurot

PM Majandus
Copy
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab meelde, et tuludeklaratsiooni saab esitada esmaspäeva, 31. maini. Esitamata on veel ligikaudu 105 000 deklaratsiooni.

Ligikaudu 96 000 isikul, kes ei ole veel tuludeklaratsiooni esitanud, on MTA hinnangul oodata enammakstud tulumaksu tagastust kogusummas 14,7 miljonit eurot. Ligikaudu 9000 inimesel tuleb MTA hinnangul tulumaksu juurde tasuda kokku 2,4 miljonit eurot.

MTA füüsilise isiku tulude ja maksustamise teenuse juht Grete Urbel ütles, et tuludeklaratsiooni esitamisele peaksid kindlasti tähelepanu pöörama investeerimiskonto omanikud, et esitatud saaks ka sissemaksete info. «Sellest oleneb edaspidi summa, mida saab maksuvabalt kontolt taas välja võtta. Tuludeklaratsiooni saab vajadusel esitada ja parandada tagasiulatuvalt kuni kolm aastat,» ütles Urbel.

Tuludeklaratsiooni saab esitada 31. maini elektrooniliselt veebikeskkonnas e-MTA. Samuti on avatud MTA teenindusbürood, kus kehtib 25-protsendise täituvuse nõue.

Praeguseks on esitatud ligi 729 000 deklaratsiooni, millest 97,5 protsenti esitati elektrooniliselt. Enammakstud tulumaksu on tagastatud 191 miljonit eurot ning juurdemaksmisele kuulub 67 miljonit eurot. Tagastamisele kuuluvast tulumaksust on annetusteks suunatud 182 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles