Uuring ⟩ Poole aasta pärast plaanib reisida juba iga kolmas inimene

PM Majandus
Copy
Foto: Байкеры из Брюсселя.

Eesti inimesed tajuvad reisimist küll järjest turvalisemana, ent samas eelistatakse siiski turvalisemaid transpordiviise, kus puututakse kokku väheste inimestega, selgub laevafirma DFDS aprillikuus läbiviidud uuringust.

«Praegu on koroonakriis ilmselt olulisim reisimise võimalikkust ning ka inimeste reisihuvi ja -eelistusi mõjutav aspekt,» sõnab laevafirma DFDS Eesti turundusspetsialist Merje Vari. «Ent nüüd, mil paljudes riikides on vaktsineeritud järjest suurem osa rahvastikust ning ka reisipiirangud on vähenenud, muudab see inimesed nähtavasti ka reisimise osas optimistlikumaks.»

Värskest uuringust selgub, et eestlased ei ole siin erandiks: Eesti inimeste reisihuvi on aasta algusest saati iga kuuga kasvanud ning turvaliseks peab reisimist juba iga kümnes inimene.

«Poole aasta pärast plaanib reisida juba pea 30% Eesti inimestest,» kommenteerib Vari. «Ootuspäraselt toovad need, kes lähiajal välisriiki reisida ei plaani, peamiste põhjusena välja reisipiirangud või karantiini ning kartuse nakatuda koroonaviirusesse.»

Populaarseim reisikuu on oktoober

Ehkki populaarseim kuu reisimiseks on sügiskuu oktoober, plaanib enamik Eesti inimestest siiski reisida just suvekuudel, peamiselt augustis ja juunis.

Ent kuidas on viirus muutnud inimeste reisieelistusi?

«Pandeemia on mõjutanud seda, kuidas Eesti inimesed reise broneerivad: ligi kaks inimest kolmest kavatseb oma reisi broneerida planeeritud väljasõidule lähemal ajal ning veerand inimestest lausa viimasel hetkel,» avab Vari. «Võib öelda, et Eesti inimeste hinnatundlikkus ei ole seevastu eriti kasvanud – üle poole vastajaist arvab, et nende reisieelarve ei ole väiksem koroona-eelse aja eelarvest.»

Ka transpordivahendi valimise mõttes on toimunud muutused. «Plaanitakse kasutada rohkem just selliseid transpordiviise, kus on korraga koos väiksem hulk inimesi,» selgitab Vari. «Võrreldes koroonakriisi-eelse ajaga reisib 30% inimestest välisriiki tõenäolisemalt just autoga.»

Ta kinnitab, et lisaks autoreiside turvalisusele on oma sõiduvahendiga reisimisel veelgi boonuseid: saab reisi käiku paindlikult planeerida ja ka lemmiklooma kaasa võtta. 

DFDS on Euroopa meretranspordi- ja logistikaettevõte, mis opereerib rohkem kui 50 laevaga 35 liinil nii Lääne-, Põhja- ja Vahemerel kui ka Inglise kanalis. DFDSi Eesti teenindab Paldiski-Kapellskäri liini. Aprillikuus läbiviidud uuringus osales 300 Eesti inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles