Tarbijale poleks sanktsioonidest Valgevenele suuremat mõju

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Ettevõtja Oleg Gross läheks oma sõnul võimaliku kaupmeestele tehtava üleskutse puhul sellega kaasa.
Ettevõtja Oleg Gross läheks oma sõnul võimaliku kaupmeestele tehtava üleskutse puhul sellega kaasa. Foto: Marianne Loorents

Hiljuti Valgevenes rullunud sündmused siinsetes ettevõtjates väga tuliseid tundeid ei tekita. Väidetava pommiohu tõttu sundmaandati Minskis reisilennuk, milles viibis opositsiooniaktivist Raman Pratasevitš. Ent leidub neidki, kes on valmis ajakirjaniku vabastamise ja Valgevene võimude korralekutsumise nimel selle riigi kauba oma müügilettidelt ära korjama.

Ehkki otseseid tagasilööke Valgevenele rakendatavate võimalike sanktsioonide pärast enamasti ei kardeta, ollakse valmis selleks, et teatud sektorid võivad valusal kombel pihta saada. Mitu Valgevenega äri ajavat ettevõtet loobus kommentaaridest põhjusel, et neil puudus huvi poliitilistel teemadel kaasa rääkida.

Kodumaise kapitaliga investeerimisfirma Kaamos Group juht Marek Pohla tõdes, et olukord on kindlasti tõsine. «Jälgime arenguid väga tähelepanelikult,» märkis ta ja lisas, et ettevõtluse seisukohalt muutub olukord alati keerulisemaks siis, kui sanktsioonid hakkavad mõjutama kaupade ja/või inimeste vaba liikumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles