Haridusministeerium toetab koole kuue miljoni euroga

Copy
Keeni kool, õpetajate päev. Koolipink. Foto on illustratiivne.
Keeni kool, õpetajate päev. Koolipink. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridus- ja teadusministeerium toetab munitsipaal- ja erakoole üle kuue miljoni euroga, et pakkuda õpilastele täiendavat tuge näiteks väiksemate õppegruppide moodustamiseks või järeleaitamistundideks. Rahakasutus jääb koolide otsustada. 

«Täiendav raha koolidele on mõeldud selleks, et õpilased saaksid õppimisel võimalikult palju oma vajadusest lähtuvat tuge,» selgitas haridus- ja teadusminister Liina Kersna. «On selge, et distantsõppe ajal on osa lastel tekkinud õpilüngad. Nendega tegelemine nõuab võimalikult õppijakeskset lähenemist,» ütles ta.

Minister lisas, et tugi, mida õppija vajab, võib olla väga erinev ning kõige paremad võimalused paindliku ja õpilaste vajadustest lähtuva õppe pakkumiseks on koolil endal. Näiteks võib olla vajadus moodustada väiksemaid õppegruppe, teha järeleaitamistunde või korrata üle keerulisemaid teemasid. Rahalise toetuse kasutamine jääb kooli ja koolipidaja otsustada.

Toetus jaguneb koolipidajate vahel vastavalt õpilaste arvule. Summa arvutamisel on lähtutud õpilaste arvust seisuga 10. november 2020. Täiendava toetuse suurus on 40 eurot õpilase kohta kogusummas 6 135 920 eurot.

Ministeerium jätkab koolide toetamist õpetajate töökoormuse leevendamiseks ja pikendab koostöölepinguid asendusõpetajate programmi Tallinna Ülikooli ning Tartu Ülikooliga vähemalt selle aasta lõpuni.

Kevadperioodil on õpetajakoolituse üliõpilased abiõpetajatena koole aidanud ligi 2500 tunni ulatuses ning kokku on tellitud mai lõpuni 1864 õpetajate asendustundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles