Taavi Aas vahetas Lennuliiklusteeninduse nõukogu juhi välja

PM Majandus
Copy
Kuldar Väärsi.
Kuldar Väärsi. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Lennuliiklusteeninduse ASi aktsionär majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kutsus Priit Põldoja alates 1. juunist nõukogu esimehe kohalt tagasi ning uueks liikmeks valiti Kuldar Väärsi.

Priit Põldoja palus ennast Lennuliiklusteeninduse nõukogu esimehe kohalt tagasi kutsuda, et keskenduda oma rollile Inbanki tegevjuhina.

«Tegemist on olnud väga põneva perioodiga. Lennuliiklusteenindus on raskes majanduslikus olukorras teinud julgeid ja vajalikke otsuseid. Hea koostöö omanike ja juhtkonna vahel aitab ettevõttel olemasolevast kriisist tugevana väljuda,» ütles Põldoja.

Kuldar Väärsi sõnul on Lennuliiklusteeninduse esmased väljakutsed seotud lendude olulisest vähenemiseset tulenevate mõjude ja riskide maandamisega ning digitaliseerimise eduka elluviimisega.

Väärsi on Milrem ASi juhatuse esimees ja omanik. Milrem on robootika- ja autonoomsete süsteemide arendaja, mis keskendub mehitamata maismaasõidukite tootmisele nii tsiviil- kui ka kaitsetööstusele. Väärsi juhtimisel on ettevõte kujunenud Euroopa tehnoloogia liidriks robootikasüsteemide osas. Varasemalt on Kuldar olnud tegev Elektriraudtee ASi (Elron) ja bussifirma SEBE juhatuses.

Lennuliiklusteeninduse nõukogusse kuuluvad veel Riina Varts, Sven Kirsipuu ja Andres Uusma.

Lennuliiklusteeninduse AS on uue põlvkonna lennujuhtimisteenuste pakkuja Eestis, mille peakontor asub Tallinnas. Lennuliiklusteeninduse AS tegutseb majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi haldusalas ja ettevõtte ainuomanikuks on Eesti riik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles