Võlanõuetega kimbutamine: Eesti kaalub inkassofirmade tegevuse rangemat reguleerimist (3)

Erik Aru
, majandustoimetaja
Copy
Kellegi sissetuleku arestimiseks või vara müümiseks peab inkasso pöörduma kohtusse nagu iga teine eraõiguslik võlausaldaja.
 
Kellegi sissetuleku arestimiseks või vara müümiseks peab inkasso pöörduma kohtusse nagu iga teine eraõiguslik võlausaldaja.  Foto: McPHOTO via www.imago-images.de/imago images/blickwinkel

Inkassofirmad kipuvad võlglasi hirmutama suurte rahanõuetega, mida viimased tegelikult üldse tasuma ei peaks. Seetõttu levib arvamus, et inkasso­ettevõtete tegevust puudutavaid reegleid tuleks karmistada.

Õigusbüroo HUGO.legal pea­jurist Erki Pisuke ütles, et bürool küll puudub eraldi statistika, kuid võlaõigusega seoses on tänavu nende poole pöördunud 1053 inimest ja neist suur osa just inkassoga seotud muredega. «Seega on probleem tõsine ja laialt levinud,» märkis ta.

Kuna inkassofirma aegunud ja alusetute nõuetega on kimpus väga palju inimesi, siis otsustas HUGO.legal luua roboti, mis aitab inimesi vaidluses inkassoettevõtetega tasuta. Seni on seda kasutanud ligi 4000 inimest, kes on roboti abil vastu vaielnud alusetutele nõuetele ja seeläbi pääsenud kokku sadade tuhandete eurode tasumisest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles