![Keskkonnakaitsevajadused tekitavad surve vähendada liha tarbimist, sest selle tootmine on oluline kasvuhoonegaaside allikas.](http://f7.pmo.ee/vRWZglHBAs9vG0VFkL7VZZreXWU=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2021/05/23/13798533t1hf9d0.jpg)
Tilk mükoproteiini sinu burgeris? Linnad, milles kasvatatakse fotobioreaktorites vetikaid? Hariliku toakärbse vastsete masskasvatamine?
Tilk mükoproteiini sinu burgeris? Linnad, milles kasvatatakse fotobioreaktorites vetikaid? Hariliku toakärbse vastsete masskasvatamine?
Need on vaid osa toidu-uuendustest, mis saavad teadlaste sõnul olema üliolulised võitluses väärtoitumise vastu kliimamuutuse ja muude süsteemsete šokkide ajal. Kui tavapäraseid toidusüsteeme ähvardavad suured ohud – sealhulgas äärmuslik kuumus, ettenägematud sademed, kahjurid ja pinnase seisundi halvenemine – tuleb Cambridge’i ülikooli teadlaste sõnul valdkond täielikult ümber kujundada.