Teadlased usuvad, et tulevikus sööme vetikaid ja putukavastseid (3)

Copy
Keskkonnakaitsevajadused tekitavad surve vähendada liha tarbimist, sest selle tootmine on oluline kasvuhoonegaaside allikas.
Keskkonnakaitsevajadused tekitavad surve vähendada liha tarbimist, sest selle tootmine on oluline kasvuhoonegaaside allikas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tilk mükoproteiini sinu burgeris? Linnad, milles kasvatatakse fotobioreaktorites vetikaid? Hariliku toakärbse vastsete masskasvatamine?

Need on vaid osa toidu-uuendustest, mis saavad teadlaste sõnul olema üliolulised võitluses väärtoitumise vastu kliimamuutuse ja muude süsteemsete šokkide ajal. Kui tavapäraseid toidusüsteeme ähvardavad suured ohud – sealhulgas äärmuslik kuumus, ettenägematud sademed, kahjurid ja pinnase seisundi halvenemine – tuleb Cambridge’i ülikooli teadlaste sõnul valdkond täielikult ümber kujundada.

Samuti kasvab surve piirata järsult liha ja esmajoones loomaliha tarbimist, mis on oluline kasvuhoonegaaside allikas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles