Loomakaitsjad blokeerisid McDonald'si jaotuskeskused

Copy
Loomaõiguslased blokeerimas McDonald'si jaotuskeskust Hampsteadi tööstuspargis Põhja-Londonis.
Loomaõiguslased blokeerimas McDonald'si jaotuskeskust Hampsteadi tööstuspargis Põhja-Londonis. Foto: Marcin Nowak/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Loomaõiguste aktivistid blokeerisid laupäeval Suurbritannias neli McDonald'si jaotuskeskust, püüdes survestada burgeriketti minema 2025. aastaks üle täielikult taimsele toorainele.

Ühendus Loomade Mäss (Animal Rebellion) ütles, et keskused Hemel Hempsteadis, Basingstoke'is, Coventrys ja Heywoodis blokeeriti veokite ja bambustõketega, et autod ei saaks depoost lahkuda.

Loomakaitsjad kavatsevad jääda kohale 24 tunniks ja häirida oluliselt McDonald’si keti varustamist. See häirib 1300 söögikoha tööd, ütlesid nad.

«Liha- ja piimatööstus hävitavad meie planeeti, põhjustades tohutus ulatuses vihmametsade maharaiumist, eraldades meeletus koguses kasvuhoonegaase ja tappes igal aastal miljardeid loomi,» ütles ühenduse pressiesindaja James Ozden.

«Ainus jätkusuutlik ja realistlik viis kümne miljardi inimese toitmiseks on taimepõhine toidusüsteem. Orgaanilised, vabad ja nn jätkusuutikud loomapõhised variandid ei ole lihtsalt piisavalt head,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles