Tõukerataste uputus Tallinnas: operaatorid võitlevad turuosa pärast, linn vaatab plaksutades pealt

Carl-Robert Puhm
Copy
Tallinna linn on huvitatud, et tõukerattarendist saaks tulevikus ühistranspordi osa.
Tallinna linn on huvitatud, et tõukerattarendist saaks tulevikus ühistranspordi osa. Foto: Konstantin Sednev

Renditõukerataste buum Tallinnas kogub üha hoogu: operaatorid langetavad hindu ja paiskavad üha rohkem uusi tõukse tänavatele. Linnajuhid ütlevad, et neil pole selle vastu midagi: mida rohkem, seda parem.

Tähelepanelikud liiklejad on ehk märganud, et sel aastal näib Tallinna tänavail olevat rohkem renditõukerattaid kui iial varem. See tunne ei peta: pealinna suurim operaator Bolt kinnitabki oletust. «Lisasime eelmistel nädalatel Tallinna teedele rohkem tõukerattaid, et suurenenud nõudlusele vastu tulla. Kokku on Tallinnas 1000 Bolti tõukeratast,» vastab firma pressiesindaja Kristiin Jets Postimehe päringule.

Teine teenusepakkuja Tallinnas, Tuul ei taha oma tõukerataste koguhulka välja öelda. Brändi teenusejuht Kai-Lii Merisalu põhjendab salatsemist konkurentsiolukorraga. Üle poole tuhande tõukeratta on aga neilgi, sest mullu teatas Tuul soovist jõuda 400–500 rattani. «Eelmisel aastal oli meil tõukse tänavatel vähem, praegu toodame oma tehases neid juurde ning pakkumine on suurenenud,» vihjab Merisalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles