Ettevõtte autopark – millal muutub elektriauto ost kasumlikuks?

PM Majandus
Copy
DPD elektrikaubikud.
DPD elektrikaubikud. Foto: Erakogu.

Kui seni on elektriautodest räägitud eelkõige eraomanike kontekstis, siis reaalsus on tegelikult see, et suur osa Eestis ringi vuravatest tavasõidukitest kuuluvad hoopis ettevõtetele. Mis hetkest muutub elektriauto soetamine raamatupidamise Exceli tabelis kasumlikuks ning milline elektriauto üldse võiks sobida töösõitudeks?

«Elektriautodest huvitatud inimesi on Eestis hetkel rohkem kui praegu saadaolevaid autosid ja mudeleid,» märkis Moller Auto Mustamäe esinduse juht Raido Lembit. «Tõsi, n-ö keskmine Eesti inimene ostab elektriautot veel võrdlemisi vähe, kuid entusiaste on uskumatult palju. Eriti palju on huvilisi noorema sihtgrupi seas,» selgitas Lembit. «See huvi kandub aga üle ka sellele, et need samad entusiastid tahaksid näha, et ka nende toetatud ettevõtted elektrilisi sõidukeid kasutaksid.»

Näiteks esimese kullerettevõttena Eestis muretses täiselektrilised Volkswagen e-Crafter kaubikud endale selle aasta alguses DPD Eesti. «Kui ettevõte on seadnud endale eesmärgi minna rohelist teed ja nähakse, et see on väga ka klientide poolt toetatud, siis leitakse ka selleks võimalus. Roheline mõtlemine on väga oluline ja võib juurde tuua nii mõnegi kliendi,» märkis Lembit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles