LHV andis tõuke Tallinna börsi elavnemisele (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
LHV Grupi toonane juht Erkki Raasuke ja Marko Reikop LHV börsidebüüdi üritusel 23. mail 2016.
LHV Grupi toonane juht Erkki Raasuke ja Marko Reikop LHV börsidebüüdi üritusel 23. mail 2016. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viis aastat tagasi ütles LHV juhatuse esimees Erkki Raasuke pangagrupi börsil kauplemise avaüritusel: «Eelmise nädala lõpetasime sõnumiga oma töötajatele: ajad on muutunud, ärge tehke nädalavahetusel sigadusi, rentslis keegi magada ei tohi, sest te olete börsiettevõtte töötajad.»

Üritus oli meeleolukas. Kohal olid LHV üksuste ja panga tippjuhid eesotsas Erkki Raasukese ja Erki Kiluga. Samuti olid kohal mõned suuromanikud, kuid puudu olid panga asutajad ja suuremad osanikud Rain Lõhmus ning Andres Viisemann. Küll aga saatsid Lõhmus ja Viisemann LHV aktsionäridele ühise kirja, kus oli 15 punktis lahti kirjutatud LHV roll üldse, LHV roll avaliku ettevõttena, ettevõtte kultuur ja töötajad.

«Me ei taha olla / me ei ole / järjekordne tavaline pank,» parafraseerisid asutajad Tartu Tamme gümnaasiumi deviisi oma pöördumise esimeses punktis. Rain Lõhmus on Tamme gümnaasiumi eelkäija Tartu 5. keskkooli vilistlane. «LHV missioon on luua ja ühendada Eesti kapitali,» lisasid nad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles