Euroopa Liit plaanib suurt maksureformi (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
Euroopa komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis ütles, et komisjoni pikem plaan on Euroopa Liidu riikide maksualuste ühtlustamine
Euroopa komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis ütles, et komisjoni pikem plaan on Euroopa Liidu riikide maksualuste ühtlustamine Foto: Johanna Geron/REUTERS/Scanpix

Euroopa Komisjon tahab suurtele ettevõtetele terves blokis kehtivad ühised maksureeglid kehtestada, pikemas plaanis nähakse ette Euroopa Liidu riikide maksusüsteemi ühtlustamist.

Komisjoni sel nädalal avaldatud dokumendis seisab, et idee on rangemalt niinimetatud agressiivset maksuplaneerimist Euroopa Liidus piirata. Täpsemalt peavad maksuparadiisid kaduma ning maksude laekumine Euroopa Liidu riikides peaks idee järgi ühtlasemalt jaotuma.

Dokumendis väljakäidud praktiline samm näeb ette, et suurkorporatsioonid peavad tulevikus avalikustama, kui palju makse nad igas riigis eraldivõetuna maksavad ehk maksumäära igas tegevusriigis, samuti tuleb avalikustada riigiti teenitud kasum. Maksude kõrvale nihverdamiseks ei tohi plaani järgi enam riiulifirmasid kasutada – kuidas see täpselt välja näeb, ei ole veel teada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles