Ryanair sai ELi kohtus haruldase võitu KLM-i ja TAP-i riigiabi üle

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Ryanairi lennukid Dublini lennujaamas.
Ryanairi lennukid Dublini lennujaamas. Foto: Jason Cairnduff/REUTERS

Ryanair sai kaks võitu oma võitluses rivaalidele antava miljardite eurode suuruse riigiabi vastu, kuna Euroopa teine kõrgem kohus tühistas Hollandi KLM-ile ja Portugali TAP-ile antud toetuse, kuna reguleerivad asutused ei suutnud põhjendada tohutuid rahasüste.

Iiri odavlennufirma Ryanair võitis kolmapäeval kaks haruldast juriidilist võitu riigiabieeskirjade üle, kirjutab Deutsche Welle.

Ryanair esitas ELi Luksemburgis asuvasse Üldkohtusse kaebuse Hollandi lennuettevõtja KLM-i ja Portugali TAP-i toetuste üle.

Mõlemale lennuettevõtjale anti koroonaviiruse pandeemia haripunktis riiklikult tagatud laene, millele kirjutasid alla ELi konkurentsiametnikud.

Kuid kohtunikud otsustasid, et tagasimakseid pole vaja firmadel teha enne, kui Euroopa Komisjon on laenude osas uue otsuse vastu võtnud.

TAP ei ole kohtu otsust veel kommenteerinud, samas kui KLMi pressiesindaja ütles Reutersile, et antud otsusel pole nende jaoks tagajärgi, arvestades seda, et Euroopa Komisjon peab oma algse seisukoha ümber mõtlema.

Euroopa Komisjonil on 27-liikmelises blokis ainuvõim monopolidevastaste reeglite kontrollimiseks.

Dublinis asuval Ryanairil on õigus otsus edasi kaevata, kui nad pole sellega rahul.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles