Coop Panga juht: inimestel on aastaga palju raha lisandunud

Copy
Margus Rinki hinnangul näitab pankade laenuportfellide vähene võlglaste arv seda, et enamikul inimestest pole praegu rasked ajad.
Margus Rinki hinnangul näitab pankade laenuportfellide vähene võlglaste arv seda, et enamikul inimestest pole praegu rasked ajad. Foto: Madis Veltman / Postimees

Coop Panga juhi Margus Rinki sõnul on koroonakriisi ajal nii era- kui ka äriklientide hoiused märkimisväärselt kasvanud.

«Kui rääkida sellest, mis on praegu teistmoodi kui aasta tagasi, siis näeme, et klientidel on palju raha. Eraklientidel kasvasid hoiused aastaga 16 protsenti, äriklientidel veel rohkem,» ütles Rink Kuku raadio saates «Majandusruum».

Coop Pangal on olnud viimasel ajal head tulemused. Kust te kõige rohkem kliente juurde saate?

Meile tuleb nii äri- kui ka erakliente. Aga see algab sellest, et kui panga strateegia on kasvada, nagu omanikud on öelnud, siis ehitadki panga nii üles, et see kasvaks. Leiad vastavad inimesed, teed vastavaid tooteid, turundust jne. Eestis on panku, millel on kaitsestrateegia, sest nad on nii suured, et ei saagi kasvada. Kui on kasvustrateegia, siis kogu organisatsioon tegeleb sellega, et pank kasvaks. Nii oleme neli aastat teinud Coop panka ja nii me tegutseme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles