Eesti Pank ei jäta jonni: minister Aas sai ettepanekud kodulaenuturu jahutamiseks

Carl-Robert Puhm
Copy
Eesti Panga vaatenurgast on mõistlik ka maapiirkondades kodude ostmisele tuge pakkuda just KredExi kaudu.
Eesti Panga vaatenurgast on mõistlik ka maapiirkondades kodude ostmisele tuge pakkuda just KredExi kaudu. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti Panga president Madis Müller saatis majandus- ja taristuminister Taavi Aasale (Keskerakond) kirja, milles toonitab jätkuvalt KredExi kodulaenu tingimuste ülevaatamise vajalikkust.

Eesti Pank hoiatas mai alguses kinnisvaraturu ülekuumenemise eest, saates signaali, et on valmis karmistama laenude andmise nõudeid. Esmalt soovitati üle vaadata KredExi eluasemelaenu käenduse tingimused, millega saavad teatud sihtgrupid vähendada omaosalust kuni kümne protsendini.

Esialgu ei tahtnud majandus- ja taristuminister Taavi Aas (pildil) KredExi tingimuste võimalikust karmistamisest midagi kuulda. «Keskerakond on seisukohal, et me ei saa noortele peredele mõeldud KredExi meetmest loobuda. Iseseisvat elu alustavatel noortel ei ole sellist võimekust teha esimest sissemakset ja arvan, et neile on see tugi ääretult vajalik,» kirjutas Aas 6. mail Keskerakonna Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles