Tallinn hakkab ehitama kesklinna kuni 2 miljoni euro eest jalgrattateid

BNS
Copy
Tallinn hakkab juunikuu jooksul ehitama kesklinna jalgrattateid.
Tallinn hakkab juunikuu jooksul ehitama kesklinna jalgrattateid. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna linnavalitsus on välja töötanud lahendused, millega luuakse jalgratturitele kesklinnas liiklemiseks enam kui 16 kilomeetri ulatuses turvalisemad sõidurajad ja -trajektoorid; tööd on kavandatud valmima juunikuu jooksul ja nende maksumuseks kujuneb ligikaudu 1,5–2 miljonit eurot.

 

«Oleme kesklinna olemasolevaid rattateid põhjalikult analüüsinud, et leida lahendused pääseda läbi kohtadest, mis praegu katkematut rattasõitu takistavad. Praegune algatus ei lahenda kõiki ratturite sujuvat liikumist takistavaid kitsaskohti kesklinnas, kuid edaspidi on oodata samadel trassidel kapitaalsema ja kulukama infrastruktuuri rajamist jalgratturitele,» ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart pressiteate vahendusel.

Südalinnas on uusi rattateede lõike ette nähtud kokku ligikaudu 3,8 kilomeetrit, sealhulgas Narva maanteel ja Petrooleumi tänaval 1,6 kilomeetrit, Mere puiesteel 700 meetrit, Pärnu maanteel 550 meetrit ning Gonsiori tänaval ja Estonia puiesteel 950 meetrit. Olemasolevaid rattaradu ja -teid on südalinnas kavas paremaks teha ligikaudu viie kilomeetri ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles