Minister Borg: euro kasutuselevõtt Rootsis pole lähiajal tõenäoline

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Borg
Anders Borg Foto: Liis Treimann

Eile Eestit väisanud Rootsi rahandusminister Anders Borg nentis, et ühisraha kasutuselevõtt kuningriigis on lähiajal väga ebatõenäoline.

«Avalik arvamus on kindlalt selle vastu. Kreeka ja ka teiste riikide nigel käekäik ei aita sellele kindlasti kaasa,» tõdes Borg. «Kriis on euro usaldust kõvasti kärpinud, samas suurendab aga ühisraha stabiilsust Euroopas ning pikemas perspektiivis oleks ühinemine Rootsile kasulik,» lisas ta.

Tegus patsiga minister jõudis eilse päeva jooksul lisaks Tallinnale läbi käia ka Riiast. Kohtumisel Läti rahandusministri Andris Vilksiga ärgitas Borg Lätit kinni pidama euroga ühinemise kavast – selle kohaselt peaks Läti eurole üle minema 2014. aastaks, vahendab Leta.

Kui Kreeka probleemid, mis on Borgi sõnul viimasel ajal liiga palju tähelepanu pälvinud, ükskord lahenduse saavad, tähendab see Rootsi jaoks lisaks positiivsemale suhtumisele ühisrahasse ka suuremat optimismi majanduskasvu osas. Rootsi konjunktuuriinstituut ennustab riigile tänavuseks aastaks 1,9-protsendilist majanduskasvu.

«Sel aastal näeme kindlasti kasvu aeglustumist, meie mullune kasv ei olnud küll Eesti tasemel, aga see oli tubli nelja protsendi kandis, 2012. aastal see kindlasti aeglustub. Aprillis teeme uue prognoosi ning seal tuleb teha tõenäoliselt mõningaid muudatusi,» märkis Borg, ja lisas, et aasta lõpus oli näha märke ärikliima paranemisest ning meeleolu börsil muutus optimistlikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles