BLRT Grupp ostis Norra ja Eesti insenerifirmad

PM Majandus
Copy
BLRT.
BLRT. Foto: Sander Ilvest / Postimees

BLRT Grupp ostis 100-protsendilise osaluse Eesti ettevõttes Bars Elekter OÜ ning  Norra firmas Bars Elektro AS, mis on keskendunud elektrilahenduste väljatöötamisele ning evitamisele laevaremondi, -ehituse, kalakasvatuspargaste ehituse ning avameretööstuse valdkonnas.

Ettevõtete ostmine annab kontsernile võimaluse pakkuda oma klientidele täisteenuseid alates elektriprojekti väljatöötamisest ja lõpetades seadmete valmistamise ning paigaldamisega meie põhitegevussuundadel, teatas ettevõte. 

«Bars Elektri ja Bars Elektro asjatundlikud insenerlahendused, projektid ja patendid tugevdavad kontserni konkurentsivõimet ning avardavad sünergiavõimalusi,» ütles BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman.

Bars Elektro on juba teine BLRT Grupi alla koondunud Norra ​​ettevõte. 2017. aastal liitus BLRT Grupiga insener-tehniliste projektide koostamise ja juhtimisega tegelev Norra firma Marine Technology AS. Norra Bars Elektro võimaldab BLRT Grupil muutuda sellel turul kliendikesksemaks ning pakkuda oma klientidele tõhusamat koostööd. Kontsern laiendab oma geograafilist kohalolekut, täites keerulisi ülesandeid mis tahes piirkonnas rahvusvaheliste konventsioonide nõudeid ning klassifikatsiooniühingute reegleid järgides.

«Meie koostöö BLRT Grupiga on kestnud aastaid ning muutunud ajapikku aina tugevamaks. Oleme osalenud paljudes kontserni veetavates projektides, nagu avamerel naftasaadusi pumpava ainulaadse laadimispoi ehituses.

Usun, et BLRT Grupi koosseisus suudavad Bars Elekter ja Bars Elektro avardada oluliselt nii enda kui ka kontserni võimalusi, jätkates laevaomanike ja sadamate keskkonnaprojektide elluviimist,» kommenteeris Bars Elekter OÜ omanik Oleg Pljusnin müügiotsust.

Täna kujutavad Bars Elekter ja Bars Elektro endast uuendusmeelseid ettevõtted, pakkudes tehnilisi lahendusi seadmete valmistamiseks ja kasutuselevõtuks, elektriprojektide juhtimist laevaremondi, laevaehituse ning avameretööstuse valdkonnas. Suunda, mida hakkavad esindama kolm ettevõtet – BLRT ERA Eestis, Leedus ja Soomes ning Bars Elekter OÜ ja Bars Elektro AS Norras –, hakkab juhtima Oleg Pljusnin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles