Merenduse asekantsler kutsub kokku merenduse ümarlaua

Copy
MKM merenduse asekantsler Kaupo Läänerand
MKM merenduse asekantsler Kaupo Läänerand Foto: Riigikantselei

Juuni teisel nädalal tuleb esmakordselt kokku meremajanduse ümarlaud, mis toob ühe laua taha riigi, ettevõtjad, merendusalased ühendused ja merendusentusiastid, et töötada koos Eesti kui mereriigi tervikliku arengu suunas.

«Merenduses puhuvad uued tuuled, kuid kogu sektorit ühendavat formaati pole veel tekkinud. Ümarlauaga soovime tuua kogu mereriigi huvipooled samale lehele, et tekiksid uuenduslikud plaanid, mis kinnistaksid Eesti tugevust mereriigina kogu maailmale,» ütles meremajanduse asekantsler Kaupo Läänerand.

Meremajanduse ümarlaud on meremajanduse asekantsleri algatatud koostööformaat, et üheskoos leida ja välja pakkuda lahendusi Eesti meremajanduse arenguks ning konkurentsivõimelise ja jätkusuutliku merendussektori tagamiseks. Kvartaalsetel kohtumistel saavad merenduse erinevad osapooled astuda edasiviivasse arutellu, toetada üksteist igapäevatöös ning strateegiliste dokumentide loomisel, tutvustada ning tuvastada vajalikke õigusloome muudatusi.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul on meil kindlasti veel kasutamata potentsiaali, milleni on võimalik heas koostöös jõuda. «Eelmistel aastatel on tehtud tööd, et alustada laevad Eesti lipu alla projektiga. Selle projekti järgmiste sammudega tuleb edasi minna, mis käsitlevad endas turundust, klienditeenindust ja andmebaase koos digilahendustega. Vajalik on kriitiliselt üle vaadata, kas praegused tingimused on ikka piisavad, et laevad Eesti lipu alla tuleks. Peame hoo üles saama ning merenduses laiemalt liikuma ambitsioonikate kliimaeesmärkide tuules, mille eelduseks on tugev kaldasektor, mereharidus ning innovatsioon. Usun, et asekantsleri algatatud ümarlaud on hea samm selle suunas,» lisas Aas.

Meremajanduse ümarlauda on kutsutud osalema majandus- ja taristuminister, Eesti Laevaomanike Liit, Merendusnõukoda, Eesti Sadamate Liit, Eesti Kaugpüüdjate Liit, Baltic Workboats, Eesti Meretööstuse Liit, Eesti Väikesadamate Arenduskeskus, Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing, Logistika ja Transiidi Assotsiatsioon, TalTechi Mereakadeemia, Tallink, Eesti Merelootside Ühing, Eesti Laevajuhtide Liit, BLRT, riigikogu merenduse toetusrühm, Riigikogu majanduskomisjon, EAS, riigikantselei, sotsiaalministeeriumi töö- ja pensionipoliitika osakonna juhataja, keskkonnaministeeriumi merekeskkonna eest vastutav asekantsler, meremajanduse asekantsler, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi meremajanduse osakonna juhataja, transpordiameti peadirektor, transpordiameti merenduse- ja veeteede teenistuse direktor. Esimene meremajanduse ümarlaud toimub 9. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles