Ryanair teatas rekordilisest kahjumist

PM Majandus
Copy
Ryanair.
Ryanair. Foto: PAUL HANNA/REUTERS

Euroopa suurim lennufirma Ryanair teatas värskelt avaldatud majandusaasta aruandes 815 miljoni euro suurusest kahjumist.

Aasta varem teenis lennukompanii veidi üle miljardi euro suuruse kasumi. Ettevõtte teatel põhjustas viimase 35 aasta suurima kahjumi Covidi-kriis ja selle tagajärjel tekkinud 81-protsendiline reisijate mahu langus: reisijate arv kukkus 149 miljonilt 27 miljonile. Ettevõtte majandusaasta lõppes 31. märtsil.

Ryanair oli kokkuvõtet tehes kriitiline ka Euroopa valitsuste suhtes, öeldes, et  lennukeelde, reisipiiranguid ja «riiklikke lukke» kehtestati vähese etteteatamisaja ja kaasamiseta.

Lennufirma sõnul nägid nad eelmisel suvel mahtude osalist taastumist, kuid pidevalt muutunud regulatiivsed suunised muutsid personali töö keerukaks ning seadsid lennufirma viibinud tagasimaksete tõttu reisijate tule alla.

Ryanair teatas siiski, et on olukorraga toime tulnud ning suutnud koondamisi minimeerida palkade langetamise ning valitsuste toetusskeemide abil. Aruande esitamise ajal oli lennufirmal kontodel enam kui kolme miljardi euro suurune rahahulk.

Ryanair ütles investoritele, et tänavused broneeringud hakkasid taasavamise ootuses hoogustuma aprillis, kuid Covidi-eelse nõudluse taastumist ei prognoosita enne järgmist suve. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles