EAS avab 44 miljoni eurose kriisitoetuste taotlusvooru

BNS
Copy
EASi programmi Work in Estonia toetab Eestis tegutsevaid ettevõtteid välisspetsialistide tööle võtmisel ja tööl hoidmisel.
EASi programmi Work in Estonia toetab Eestis tegutsevaid ettevõtteid välisspetsialistide tööle võtmisel ja tööl hoidmisel. Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) avab esmaspäeval ja teisipäeval 44 miljoni euro suuruse kriisitoetuse taotlusvooru, millest 25 miljonit eraldab riik turismi- ning 19 miljonit jaekaubandussektorile.

«Pärast aktiivset suhtlust Euroopa Komisjoniga ja volinik Margrethe Vestageriga saime me kiirkorras riigiabiloa toetusmeetme avamiseks. Nüüd saame alustada taotlustega ja seejärel väljamaksetega, mis aitab ettevõtetel oma tulevikuplaanidega edasi liikuda,» ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt.

Toetusmeetme sihtgruppideks on majutusettevõtjad, spaad, veekeskused, toitlustusettevõtjad, reisiettevõtjad, nõupidamiste ja messide korraldajad, turismiteenuse pakkujad, sõitjate muud maismaavedu teostavad ettevõtjad ja jaekaubanduse ettevõtjad.

Toetust saavad taotleda ka füüsilisest isikust ettevõtjad. Eesmärk on toetada raskustesse sattunud ettevõtjaid kriisist kiiremaks väljumiseks piirangute leevenemisel ja majanduse taastumisel.

Jaekaubanduse ettevõtja toetusmeede avaneb esmaspäeval kell 9 ning sulgub 26. mail kell 16. Ülejäänud meetmed ehk majutusettevõtja ning spaa ja veekeskuse toetus, nõupidamiste ja messide korraldaja toetus, reisiettevõtja toetus, sõitjate muud maismaavedu teostava ettevõtja toetus, toitlustusettevõtja toetus ja turismiteenuste pakkuja toetus avanevad teisipäeval kell 9 ning sulguvad 27. mail kell 16.

Tegemist on voorulise taotlemisega, mis tähendab, et taotlusi saab esitada kogu perioodi jooksul. Taotluse esitamise järjekord ei ole toetuse saamisel määrav, ehk selle toetuse puhul ei kehti «kes ees, see mees» põhimõte ning kõik taotlused vaadatakse läbi.

Kui tähtajaks esitatud nõuetele vastavate taotlustega taotletav kogusumma ületab meetme eelarvet, rahuldatakse toetused proportsionaalselt, ehk kui taotletav summa on eelarvest suurem, saavad kõik positiivse otsuse saanud taotlejad proportsionaalselt vähem toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles