Liisinguturul on kriis seljatatud ja lüüakse rekordeid

Merike Lees
Copy
Suurem osa Eesti vetesse soetatud alustest on uued kaatrid, mis on soetatud kohalikelt edasimüüjatelt, kes tellivad neid tehastest üle Euroopa. Levinuim kaatrimark on XO.
Suurem osa Eesti vetesse soetatud alustest on uued kaatrid, mis on soetatud kohalikelt edasimüüjatelt, kes tellivad neid tehastest üle Euroopa. Levinuim kaatrimark on XO. Foto: Mihkel Maripuu

Liisinguturg on kriisist taastunud ja autoliising lööb rekordeid. Paradoksaalsel kombel on koroonakriisi algusest tänaseni justkui omanike kriisimurede leevenduseks pea mitmekordistunud uute lõbusõidulaevade liisingumaht.

LHV liisingu juhi Erki Linki sõnul on näha, et liisinguklientide hirm tuleviku ees on kadunud. «Sellel kevadel ehk märtsis ja aprillis on märgata, et enamiku klientide jaoks jäi kriis eelmise aastaga selja taha ja enamikul jäid kardetud raskused tulemata. Vaadates tänast taotluste hulka, eriti kasutatud sõidukite hankimiseks, võib märgata kodulaenudega sarnast suurt aktiivsust, kuna liisingutaotlusi oli märtsis ja aprillis poole rohkem kui eelmisel aastal. Liisinguturul tervikuna kasvas esimese kvartali andmetel sõidukite finantseerimine aastatagusega võrreldes 13 protsenti, masinate ja seadmete finantseerimine 19 protsenti,» rääkis Link.

Luminor on samuti täheldanud liisinguturu elavnemist ja taotluste hulga suurenemist. Võrreldes tänavust esimest nelja kuud eelmise aasta sama ajaga, on sõiduautosid soovitud liisingusse võtta 50 protsenti enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles