Turismieksperdid: Ida-Virumaal on soomlaste seas potentsiaali

BNS
Copy
Narva promenaad.
Narva promenaad. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti turismieksperdid tõid neljapäeval Ida-Viru turismiklastrile korraldatud töötoas välja Ida-Viru potentsiaali Soome turistide seas.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse Soome turu kommunikatsioonijuhi Timo Raussi sõnul on Ida-Viru plussiks Soomes geograafiline omapära.

«Teie tugevaks ressursiks on näiteks pikad liivarannad päikeseloojanguga, pankrannik ning Vene piir, kus alati hämmastab Venemaa lähedus, piirkond on omapärane ja kontrastne. Väljakutseks on ebaühtlane teenindustase ja keeleoskus – et välisturist saaks vähemalt ingliskeelset teenindust,» märkis ta pressiteates.

Töötoaks oli kokku pandud info Ida-Virumaa potentsiaalist Soome turul. Sellest selgub näiteks, et soomlased veedavad kõige enam öid Toila spaas. Narva-Jõesuu, kus on kolm spaad, on teine populaarne sihtkoht. Potentsiaalile osutab ka see, et kui Soome turistid veedavad Ida-Virus vaid 1,5 protsenti Eestis veedetud öödest, siis Pärnus on näitaja 22 protsenti.

«Eestile kõige olulisema välisturu Soome osakaalu märgatav suurendamine Ida-Virumaal on üks Ida-Viru turismiklastri olulisemaid tulevikueesmärke,» ütles Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen.

Töötoas osalejad tõdesid, et töö Soome turuga pole lihtsate killast – Soome meedias on Ida-Viru kohta pildis negatiivsed uudised, näiteks koroonaviiruse kõrge tase.

«Nii nagu Eesti turulgi, peame ka Soomes rinda pistma ühelt poolt negatiivse barjääriga, kuid teisalt leidub nagu Eestiski ka palju neid, kes meil on käinud, positiivselt üllatunud ja valmis tagasi tulema,» selgitas Jalonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles