McDonald's tõstab klienditeenindajate tunnipalga 13 dollarile

Carl-Robert Puhm
Copy
McDonald’s.
McDonald’s. Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Maailma suurim kiirtoidukett McDonald’s tõstab ettevõtte 650 kiirtoidurestoranis palku, et reageerida pingelisele tööturu olukorrale USAs, vahendab Washington Post.

Kiirtoidugigant kutsub palgatõusuga ühinema ka oma frantsiisivõtjaid, kes moodustavad 95 protsenti McDonald´si restoranide koguhulgast.

Töötajate palgad ja kaasnevad hüvitised on viimasel ajal USAs kiiresti tõusnud, kuna vaktsineerimise edenemisega suureneb tööjõuvajadus restoranides kui ka muudes ettevõtetes. 

McDonald’s ütles neljapäeval, et kiirtoidurestoranide töötajate tunnipalk tõuseb järgnevate kuude jooksul keskmiselt 13 dollarini tunnis: algajad töötajad teenivad 11 dollarit , vahetuse vanemad aga vähemalt 15 dollarit tunnis.

2024. aastaks lubatakse tõsta kõigi töötajate palk vähemalt 15 dollarit tunnis.

Kirtoidurestoranide töötajaid ühendav ametiühing Union ütles, et plaanitav palgatõus ei ole piisav ja nad nõuavad kõigile McDonald’si töötajatele 15-dollarilist tunnipalka juba täna. «On selge, et McDonald’s saab aru, et andekate töötajate palkamiseks ja hoidmiseks peab midagi muutma,» ütles McDonald's'i töötaja ja ametiühingu kõneisik Doneshia Babbitt oma avalduses.

Ametiühing kavandab suurema palgatõusu eest võitlemiseks ka enne järgmisel kolmapäeval toimuvat McDonaldsi aktsionäride üldkoosolekut streike 15 Ühendriikide linnas.

Kuigi 650 restoranis palgad tõusevad, siis enamik McDonald’si ligi 14 000 USA restoranist on frantsiisivõtjate omanduses, kes määravad ise palka oma restoranides.

McDonald’s teatel puuduvad neil andmed frantsiiside palkade kohta, kuid nad soovitavad neil järgida eeskuju. «Me soovitame kõigil meie keti operaatoritel pühenduda oma personalile viisil, mis on nende restorani kogukonna, inimeste ja pikaajalise kasvu jaoks kõige mõistlikum,» kirjutas McDonald’si USA president Joe Erlinger töötajatele saadetud kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles