Näited elust: õnnetusjuhtumikindlustus kogu perele

Mandatum Life Eesti filiaal
Copy
Foto: Mandatum Life Eesti filiaal

Lapsed on meie kalleim vara. Päriselus ei ole see lihtsalt metafoor, vaid kajastub otseselt ka vanemate pangaarvel. Eriti kui asi puudutab turvalisust ja tervist. Mandatum Life on seisnud oma klientide elude kindlustamise eest juba aastakümneid ning eelmise aasta kevadest pakub ka võimalust kindlustada kalleimat vara – lapsi.

Vanem otsustab

Õnnetusjuhtumikindlustus pakub kaitset õnnetuse tagajärjede eest, olgu need ajutised või püsivad. Laps võib õnnetuse tagajärjel tekkinud trauma korral vajada kiireks paranemiseks tasulist arstiabi ning kalleid ravimeid. Püsivate tagajärgede, näiteks puude korral, on tähtis alustada kiiresti taastusravi või vajadusel kohandada kodu lapsele mugavamaks.

Vahet pole, kas tegemist on mõne vigastuse, nihestuse, hambakaotuse või luumurruga, kindlustushüvitist saades otsustab lapsevanem ise, kuidas ta seda summat kasutada soovib.

Kaitse hakkab kehtima juba teisest elukuust ning kehtib kuni lapse 26. eluaastani. Lepingu sõlmides toimub ühekordne riskihindamine, mis tähendab, et kindlustusmakse jääb lepingu lõppemiseni samaks. Suur boonus on ka see, et õnnetusjuhtumikindlustusel pole riigipiire, see kaitseb igal pool. Olgu siis laps turvaliselt kodumaal või lustlikul reisil hoopis kilomeetrite kaugusel.

Kindlustame ju auto, maja ja isegi rattad, et ei oleks õnnetuse korral ootamatuid väljaminekuid. On inimlik loota ja uskuda, et meil ei lähe õnnetusjuhtumikindlustust kunagi vaja, kuid turvatunde olemasolu on tähtis. Seda võiks võtta kui lihtsat finantsriskide maandamise vahendit.

Näited reaalsest elust

Peenelt viimistletud reklaamtekstides võib kokku lubada mida iganes. Mandatum Life on oma tooteid testinud ja viimistlenud, et need ka päriselus kliendile südamerahu ja kaitset pakuksid. Oma kogemusi jagavad kolm lapsevanemat, kes töötavad Mandatum Life’is ja on seal ka lapsed kindlustanud.

Annely on elukindlustusnõustaja ja ühtaegu kahe teismelise poisi ema, kes teab omast kogemusest hästi, milline mure ja rahaline vastutus laste kasvatamisega võib kaasneda.

„Mul on kaks parajas vanuses poega, 14 ja 19, kes mõlemad tegelevad spordiga. Olen nad kindlustanud, sest isegi statistika näitab, et poistega juhtub rohkem õnnetusi kui tüdrukutega. Minu noorem poeg oli seitsmene, kui ta kukkus õnnetult rattaga ja murdis jalaluu. Töötasin siis kohas, kus mul ei olnud võimalik nii pikaks ajaks koju jääda. Tol hetkel oli kindlustussumma mulle suureks abiks töötasu säilitamisel. Sain keskenduda koos lapsega tema paranemisele ega pidanud muretsema majandusliku olukorra pärast. Emotsionaalset poolt ei hüvita muidugi ükski summa, aga on oluliselt kergem, kui Sinuga on kaasas nii-öelda nähtamatu rahakott, mis tuleb appi siis, kui tuleb tegeleda füsioteraapiaga, kohandada kodu juhtunud traumale vastavaks või tasuda mistahes eriravi eest. Lapse õnnetusjuhtumikindlustuse korral saab vanem ise otsustada, mida ta väljamakstava hüvitisega teeb.“

Anne on 15 aastase tööstaažiga kindlustusmatemaatik. Tal on neli last, kelle ta kindlustas kohe, kui Mandatum Life hakkas pakkuma õnnetusjuhtumikindlustust lastele.

„Poisid on poisid ja nende puhul on äpardused justkui DNA-sse kirjutatud. Kahjuks pole kaitstud ka tüdrukud, sest õnnetusi on juhtunud ka minu tütrega. Lisaks on üks minu lastest ratastoolis. Seega tean hästi, mida tähendab järjepidev taastusravi ning mis on selle hind. Niisiis polnud kindlustuslepingu sõlmimine minu jaoks küsimus – seda oli kindlasti vaja kõigile minu lastele. Vanemad, kellel pole sellega kokkupuudet olnud, ilmselt ei mõtle sellele, et trauma on vaid üks osa õnnetusest ning hilisemal taastumisel on sageli hoopis olulisem roll. Seda nii ajaliselt kui ka rahaliselt. Ideaalses maailmas peaks igale traumale järgnema professionaalne teraapia, mille käigus spetsialistid veenduvad, et paranemine on hästi läinud ning vajadusel toetavad taastusprotsessi füsioteraapiaga. On oluline teada, et valdav osa õnnetusi juhtub lastega just kodus või selle läheduses, mis peaks olema justkui kõige turvalisem koht lapsele. Niisiis ei saa riskist vabastada ka neid lapsi, kes ei veeda aega kodust eemal või ei käi erinevates trennides või hobiringides.“

Liisi on personali partner. Ühtlasi ka värske ema, kelle kodus kasvab pooleteistaastane tütreke.

„Tegin oma tütrele kindlustuse kohe, kui see sai Mandatum Life’is kättesaadavaks. Mida suuremaks laps kasvab, seda enam tundub, et õnnetusi tõesti ei saa ette näha, ükskõik kui hoolas ma ka ei oleks. Kuna mul endal on elukindlustus, siis tundus mulle loogiline, et ka laps on kindlustatud. Teadmine, et minu laps on rahaliselt kaitstud, kui temaga peaks midagi juhtuma, oli minu jaoks oluline nii emotsionaalselt kui ka rahaliselt.“

Copy
Tagasi üles