ERIALi liikmed püüavad ühistu juhatust üle võtta

Copy
Hoiu-laenuühistu Erial. Keskkriminaalpolitsei pidas kinni kolm hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud inimest, keda kahtlustatakse investeerimiskelmuses ja enam kui miljoni euro omastamises. Hoiuühistu asutaja sai kahtlustuse ka PPA sisekontrollibüroo töötajale altkäemaksu andmises.
Hoiu-laenuühistu Erial. Keskkriminaalpolitsei pidas kinni kolm hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud inimest, keda kahtlustatakse investeerimiskelmuses ja enam kui miljoni euro omastamises. Hoiuühistu asutaja sai kahtlustuse ka PPA sisekontrollibüroo töötajale altkäemaksu andmises. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Saneerimiskava esitanud ja finantsteenuste osutamisest loobunud hoiu-laenuühistu ERIAL neli liiget lõid hoiustajate huvide kaitsmiseks ettevõtte, millega kutsuvad liituma kõiki teisi hoiustajaid, et vahetada välja ERIALi praegune juhatus ja võtta juhtimine üle.

EHLÜ Grupp moodustati vähem kui kuu aja eest eesmärgiga kutsuda tagasi kõik praegused ühistu juhtorganid, praeguseks on sellega ühinenud hulk võlausaldajaid, kellel kokku on ühistusse jäänud üle kolme miljoni euro. «Ilusate juttude aeg sai otsa,» põrutas üks asutajatest Toomas Karm.

ERIALi ja selle tütarettevõtete juhatuses figureerib endiselt Daniela Dalberg-Dyageleva, keda süüdistatakse enam kui miljoni euro omastamises, nagu ka tema abikaasa, endine juhatuse liige Ilya Dyagelev, kes on vahi all. EHLÜ ei pea võimalikuks usaldada teda saneerimiskava elluviimisel. Veelgi enam, koondunud võlausaldajad leiavad, et koostatud saneerimiskava teenib praeguse juhatuse, mitte hoiustajate huve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles