GALERII ⟩ Suvesoe pani piirangutest vaevatud söögikohad välialasid looma ka sõiduteele

PM Majandus
Copy
Paljud välikohvikud on otse tänavate ääres.
Paljud välikohvikud on otse tänavate ääres. Foto: Tairo Lutter

Ootamatult saabunud suvine soojus ja päike on pannud piirangutes vaevlevad kohvikud, baarid ja restoranid välisalasid looma, et klientidele kohapeal toidu pakkumise võimalust mitte käest lasta. Lauad on sealgi, kus tavaolukorras klient väljas süüa ei tahakski.

Piirangute leevendamine on toitlustusaustusteni jõudnud vähesel määral ning kaasamüügi kõrval võib kliente 3. maist teenindada ka välialadel. Kui esimesel nädalal pidid kliendid külma trotsima, siis selle nädala soojad ilmad on potentsiaalsete klientide arvu kasvatanud ning lauad ja toolid on välja pannud vist kõik veel hinges olevad toidukohad. 

Alates 24. maist tohib toitlustusasutuste siseruumides kohapeal süüa-juua, arvestades 50-protsendilist ruumitäitumuse nõuet. Ühe laudkonna suurus tohib olla maksimaalselt 6 inimest. Klientide jaoks tuleb uksed sulgeda kell 22.

Alates 24. maist saab toitlustusasutuste välialadel kohapeal süüa-juua endiselt kuni 10-inimeselises rühmas ja täidetud tohib olla kuni 50 protsenti välialast. Nii nagu siseruumid, tuleb ka välialad klientide jaoks sulgeda hiljemalt kell 22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles