Kinnisvaraspetsialistid soovitavad: kuhu ja millist kinnisvara välja üürimiseks osta

PM Majandus
Copy
Kortermaja
Kortermaja Foto: MEELIS LOKK/PM/SCANPIX BALTICS

Hetkel on olukord kinnisvaraturul kuum ning palju ostetakse kinnisvara ka investeeringuna, sealhulgas välja üürimiseks. Rendini blogis annavad spetsialistid nõu, millist kinnisvara välja üürimise eesmärgil osta?

Adaur.ee kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark rõhutab esimese asjana, et ühest vastust sellele küsimusele ei ole tegelikult olemas ning mingisuguseid imevalemeid, mis tagaksid kinnisvara ostul ideaalolukorra, ei eksisteeri. Sellele vaatamata on tal aga mõned nõuanded. «Esimene on see, et objekt ei tohiks olla ajaliselt üürileandjast liialt kaugel. Piirkonna tundmine aitab investeeringust paremini aru saada ja võimaldab teha tavaliselt ka mõistlikuma investeeringu,» ütleb ta.

Kaanon kinnisvara tegevjuht ja juhatuse liige Härmo Haljaste soovitab tõsiselt kaaluda ka, kas teha ost väiksemasse või suuremasse asulasse. «Asukohalt on pikemas perspektiivis likviidseimad suuremad linnad, kuid seal on sisenemishinnad kõrgemad ja tootlused madalamad,» ütleb Haljaste. Toompark toob selle kohta kohe ka näite: «Tootlust taga ajades üht korterit Raplasse osta võib olla mõistlikum, kuna Rapla tootlus on parem. Kõrgem tootlus on tasu millegi eest Raplas, ehk selle turu väiksem likviidsus - sealset kinnisvara võib olla raskem müüa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles