Kinnisvaraarendaja kaasas tuntud Eesti väikeinvestorite toel 5 miljonit eurot

PM Majandus
Copy
Kristi Saare oli üks investoritest, kes emissioonil osales.
Kristi Saare oli üks investoritest, kes emissioonil osales. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kinnisvaraarendaja Liven korraldas eduka 5-miljonilise mahuga aktsiaemissiooni. Investorite huvi oli oodatust suurem: aktsiad märgiti 25,9 protsendiga üle.

Olemasolevad ettevõtte aktsionärid kasutasid eelismärkimisõigust ja märkisid aktsiaid mahus 2,7 miljonit eurot. Ülejäänu ehk 2,3 miljoni euro ulatuses pakuti aktsiaid suunatud emissiooni käigus 36 investorile. Kuna aktsiad märgiti pakutust üle, otsustas Liveni nõukogu, et uued investorid saavad märgitud mahust 79,4 protsenti. Emissiooni tulemusel suureneb Liveni aktsionäride arv 37ni.

Uute investoritena lisanduvad Liveni aktsionäride ringi Helmes Investments, Kristi Saare, Marko Oolo, Kristjan Liivamägi, Sergei Anikin ja mitmed teised finantsmaailmast tuntud inimesed, teatab ettevõte.

Liven ASi juhatuse esimees Andero Laur hindas emissiooni edukaks. «Aktsiaemissioon on strateegiline samm ja ettevalmistus ettevõtte börsile mineku suunas. Võrreldes eelmise etapiga oli seekordne emissioon suunatud veidi laiemale investorite ringile ning kaasasime omanikeringi oma ala tippe nii IT-valdkonnast kui investorkogukonnast. Uute aktsionäride liitumine toetab Livenit järgmisteks aastateks planeeritud eesmärkideni jõudmisel,» märkis Laur.

«Investorkogukonna kaasamine aitab meil paremini mõista väikeaktsionäride huve ja valmistada ette plaani börsil noteerimiseks,» lisas Liven ASi juhatuse esimees.

Investorkogukonnas tuntud Marko Oolo nentis, et on Liveni tegemistega kursis juba aastaid, kuna on neilt ka ise kodu ostnud. «Lisaks ägedatele kodudele on Liveni puhul tegemist kiirelt areneva ettevõttega, kelle käekäiguga tasub ennast kursis hoida,» sõnas Oolo. 

Liven on tegutsenud elukondliku kinnisvara arendajana seitse aastat, mille jooksul on rajatud ligi 400 kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles