Ericsson maksab Nokiale altkäemaksuasja eest 80 miljonit eurot

BNS
Copy
Ericssoni peakontor Stockholmis.
Ericssoni peakontor Stockholmis. Foto: Olof Swahnberg / REUTERS

Rootsi telekomiettevõte Ericsson teatas kolmapäeval, et nõustus maksma oma Soome konkurendile Nokiale 80 miljonit eurot, et lahendada altkäemaksu ja raamatupidamispettustega seotud vaidlused.

Nokia kahjunõue seostub USA uurimisega Ericssoni äritegevuse kohta 2010–2016 viies riigis: Hiinas, Vietnamis, Indoneesias, Kuveidis ja Djiboutis.

USA justiitsministeerium teatas 2019. aastal, et Ericssonil tuleb välismaise korruptsioonitegevuse seaduse alusel maksta üle miljardi dollari, et toime pandud rikkumised ära lahendada.

USA võimude kinnitusel on Ericsson «tunnistanud aastaid kestnud korruptsiooni viies riigis, et kindlustada endale osalus sealses telekommunikatsiooniäris».

Möödalaskmised sisekontrolli küsimustes tegid Ericssoni juhtide ja töötajate jaoks altkäemaksu andmise ja aruannete võltsimise lihtsamaks. Ericsson on kunagisi ebaõnnestumisi tauninud ja väitnud, et mõned töötajad olid pahausksed. 

Kolmapäevases avalduses kinnitas Ericsson, et on jõudnud kokkuleppele Nokia esitatud kahjunõude korvamises. Teise kvartali äritulemusi mõjutav arveldus makstakse osade kaupa ära 2023. aastaks, kuid muud sellega seotud üksikasjad on konfidentsiaalsed, kinnitas Ericsson.

Ericsson märkis samuti, et ettevõttes on korruptsiooni suhtes nulltolerants ja viimastel aastatel on sisemise eetikaprogrammiga kõvasti vaeva nähtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles