Töötukassa juht: on üks töö, mida keegi ei taha (1)

Copy
Töötukassa juhi Meelis Paaveli sõnul pole ta kunagi varem saanud nii palju murelikke kõnesid kui möödunud aastal pandeemia alguses.
Töötukassa juhi Meelis Paaveli sõnul pole ta kunagi varem saanud nii palju murelikke kõnesid kui möödunud aastal pandeemia alguses. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kõige parem rohi on koroona taandumine ja piirangute leevendamine, leiab töötukassa juht Meelis Paavel. «Uudised, mis on tulnud, aitavad kaasa, et registreeritud töötus hakkab kiiresti langema, vähemalt Tallinnas,» ütles Paavel Kuku raadio saates «Majandusruum».

Paavel rääkis ka koroonakriisi algusest ja märkis tagasi vaadates, et toona oli oluline kiirelt reageerida ja seda ka tehti. «Aastatagune paanika oli ikka päris paanika. Ma polnud kunagi varem nii palju murelikke kõnesid saanud,» lisas ta.

Koroonakriisiga kasvas eelmisel aastal hüppeliselt ka töötus. Kui heita pilk statistikale, siis aprilli seisuga oli töötuna arvel ligi 56 000 inimest ja töötuse määr 8,5 protsenti. Kuidas te praegust olukorda hindate?

Võib rahul olla. Aasta tagasi toimus kiire töötuse kasv märtsi keskpaigast juuni alguseni. Töötus kasvas 36 000 pealt 50 000ni. Siis jäi pidama ja terve suvi oli enam-vähem samal tasemel. Sügisel see langes nagu tavaliselt. Tippnäitajani jõudsime aprilli alguseks. Aprillist on töötus taas langenud, aga mitte nii kiiresti nagu tavapärastel aastatel. Nüüd oleme jõudnud juba 54 500 registreeritud töötuni.

Kui aastataguse ajaga võrrelda, siis on muutus pluss 4000 töötut. Aasta tagasi olid prognoosid, et töötus kasvab 100 000ni, aga usun, et toona rakendatud meetmed aitasid kõige hullemat ära hoida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles