Uus doksari näitab, kuidas autoeksperdid muudavad klassikalised autod elektriautodeks

Viasat Explore
Copy
Foto: Wide Media

Viasat Explore tutvustab maikuus vaatajatele elektriautode põnevat maailma. Leidlike mehaanikute meeskond kasutab uusimat tehnoloogiat ja kõrgetasemelist inseneritööd, et populaarsed klassikalised sõidukid taastada, ümber ehitada ja muuta tulevaste põlvkondade unistuste elektriautodeks.

Tempokas, informatiivne ja äärmiselt meelelahutuslik „Vanad voldid“ toob klassikaliste autode restaureerimise 21. sajandisse. Iga episood keskendub ühe klassikalise sõiduki, näiteks Porsche 911 või VW Camperi ümberehitamisele, millest igaühel on ainulaadne ajalugu ning unikaalsed disaini- ja tehnilised probleemid. Kunagi mõttetuks ja kalliks peetud elektriautode maailma võetakse nüüd lõpuks tõsiselt ja äri õitseb.

Foto: Wide Media

Walesi südames asuv Electric Classic Cars on maailma juhtiv ekspert klassikaliste autode elektriliseks muutmisel, sealhulgas ikooniliste klassikute ümberehituse, täieliku taastamise ja unistuste autodeks ehitamise alal. Nad on sellel uuel ja põneval turul teerajajad, kes loovad igale kliendile nende ambitsioonidele vastavaid kohandatud konstruktsioone ning ajakohastavad autod vastavalt 21. sajandi uuendustele, et anda neile suurem töökindlus ja parem jõudlus. Mõned vanemad klassikud vajavad lisavõimsusega toime tulemiseks pidurite ja vedrustuse uuendamist, samuti saab lisada tänapäevaseid täiustusi, nagu näiteks elektriküte, roolivõimendi, regeneratiivpidurdus ja palju muud. Electric Classic Carsi asutaja Richard Morgan ehk Moggy ja tema meeskond võtavad esimesel hooajal käsile kümme klassikalist autot. Siin on mõned olulisemad näited.

Foto: Wide Media

Karmann Ghia. 60ndate stiiliikoon VW Karmann Ghia on ilus, kuid see polnud kunagi nii kiire kui välimusest võinuks arvata. Nüüd on Moggyl ja tema meeskonnal palutud see elektriliseks ümber ehitada, kuid kas nad suudavad sellele anda väärilise jõudluse, ilma et nad rikuksid klassikalist sõidukogemust?

Foto: Wide Media

Land Rover Defender. See on esimene elektriliseks muudetud nelikveoline sõiduk. Nelikveolised autod on suured ja rasked ning keeruliste ajamisüsteemidega. Võib-olla ongi see põhjus, miks nii vähesed inimesed on tegelenud autode elektriliseks ümberehitamisega. Püüd uuendada sellist 20. sajandi ikooni nagu Land Rover Defender, mis põhineb vananenud tehnoloogial, tähendab, et meeskond peab peaaegu iga mehaanilise osa ümber tegema. Kas nad suudavad leida viisi, kuidas anda autole maksimaalne võimsus ja sõiduulatus, säilitades samal ajal selle nelikveo võimekuse?

Foto: Wide Media

Porsche 914. Ülesanne on projekteerida auto, mille Porsche oleks konstrueerinud, kui nad oleks 1970. aastatel ehitanud elektrisportautosid. 914 ei olnud kunagi populaarne auto just oma ebatavalise disaini ja tagasihoidliku võimsuse tõttu, kuid sellel oli alati palju potentsiaali. Kas Moggy ja tema meeskond suudavad edu saavutada ja luua parima elektrilise Porsche 914?

Vaata põnevat dokumentaalsarja „Vanad voldid“ 1. hooaega kanalil Viasat Explore alates 14. maist reedeti kell 22.45.

Jälgi meid ka Facebookis Viasat Explore Eesti

Viasat Explore on saadaval enamustes Eesti teleoperaatorite pakettides. Telia klientidele on kanal saadaval ka noppekanalina hinnaga al 0,99€.

Copy
Tagasi üles