Tehnoloogiaareng ohustab: 2/3 töötajatest kaalub karjääripööret

PM Majandus
Copy
Tarkvaraarendus.
Tarkvaraarendus. Foto: Jefferson Santos/ Unsplash

Enam kui kaks kolmandikku töötajatest on valmis tegema karjääripöörde ja õppima selgeks uue elukutse, selgus rahvusvahelisest tööturu-uuringust Decoding Global Talent 2021, kus osales üle 200 000 töötaja 190 riigist. Ka Balti riikide töötajatest on uue eriala õppimisest huvitatud 67%.

Boston Consulting Groupi, CVKeskus.ee ja tööportaale ühendava võrgustiku The Network korraldatud ülemaailmsest tööturu-uuringust Decoding Global Talent ilmnes, et tervelt 41% töötajatest tajub, et automatiseerimine ohustab üha rohkem nende praegust ametikohta. Lisaks suurendas eelmisel aastal inimestes ebakindlust töökoha pärast ka tervisekriis ning 68% töötajatest tõigi uuringus välja, et nad on valmis õppima uusi oskusi ja tegema karjääripöörde.

Huvi ümberõppeks on suurim töötajate seas, keda tervisekriis rohkem mõjutas – näiteks paljud teenindusega seotud aladel töötavad inimesed hakkasid kahtlema valitud karjääritees. Lisaks on õppimisele rohkem avatud ka oma karjääritee alguses või keskel olevad inimesed, kes on nooremad kui 40 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles