Puidutööstus kasvas jõudsalt

PM Majandus
Copy
Puidutööstus
Puidutööstus Foto: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted märtsis 2% rohkem toodangut kui eelmisel aastal samal ajal. Toodang suurenes energeetikas 9% ja töötlevas tööstuses 2%, kuid vähenes mäetööstuses 26%.

Tööstus on suurim majandussektor ja majanduskasvu oluline vedaja. Tööstustoodangu indeks hõlmab kolme tööstusvaldkonna ehk mäetööstuse, energeetika ja töötleva tööstuse majandusnäitajaid.

Statistikaameti analüütiku Helle Bunderi sõnul võis märtsis töötleva tööstuse harudest kahes kolmandikus täheldada kasvu, kuid siin tuleb arvestada, et koroonapandeemia tõttu vähenes tootmine juba mullu märtsis.

«Suurema osatähtsusega tööstusharudest oli suurima kasvuga puidu töötlemine – 12,2%. Rohkem toodeti ka põlevkiviõli, ehitusmaterjale ja metalltooteid, toodang vähenes aga toiduainete, elektriseadmete ning arvutite ja elektroonikaseadmete tootmises,» täiendas Bunder.

Tööstustoodangu mahuindeksi muutus tegevusalati.
Tööstustoodangu mahuindeksi muutus tegevusalati. Foto: Statistikaamet.

Töötleva tööstuse toodangust 68% müüdi välisturule, ekspordi osatähtsus oli suurim farmaatsia ning arvutite ja elektroonikaseadmete tootmises. Korrigeerimata andmetel kasvas toodangu müük ekspordiks võrreldes mulluse märtsiga 10% ja müük siseturule 8%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti märtsis võrreldes veebruariga tööstuses kokku 4% ja töötlevas tööstuses 5% rohkem toodangut.

Energeetika valdkonnas suurenes elektri tootmine koguseliselt (MWh) võrreldes eelmise aasta märtsiga 3% ja soojuse tootmine 11%.

Töötleva tööstuse mahuindeksi muutus.
Töötleva tööstuse mahuindeksi muutus. Foto: Statistikaamet.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles