WHO andis Hiina Sinopharm vaktsiinile kasutusloa

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Sinopharm.
Sinopharm. Foto: Thiago Prudencio/ZUMAPRESS.com

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) andis reedel Hiina Sinopharmi koroonavaktsiinile erakorralise kasutusloa.

 

See on esimene kord, kui Hiina vaktsiin WHO-lt rohelise tule saab, vahendab AFP-BNS.

«Täna pärastlõunal andis WHO Pekingi Sinopharmi koroonavaktsiinile erakorralise kasutusloa, mis teeb sellest kuuenda vaktsiini, mis on saanud WHO-lt kinnituse ohutuse, tõhususe ja kvaliteedi kohta,» teatas WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus pressikonverentsil.

WHO-lt erakorralise kasutusloa saamine on signaal riiklikele reguleerivatele asutustele, et toode on ohutu ja tõhus, kirjutab Reuters. Samuti võimaldab see vaktsiini kaasata ülemaailmsesse programmi COVAX, mis pakub vaktsiine peamiselt vaestele riikidele, mida on tabanud tõsised koroonavaktsiinide tarneprobleemid.

WHO oli juba varem andnud erakorralise heakskiidu Pfizer-BioNTechi, AstraZeneca, Johnson & Johnsoni ja eelmisel nädalal Moderna välja töötatud COVID-19 vaktsiinidele. 

Beijing Biological Products Institute poolt välja töötatud vaktsiini efektiivsus kõigi vanuserühmade puhul on hinnanguliselt 79%.

Hiina on seni tarninud umbes 65 miljonit annust Sinopharmi vaktsiini ja umbes 260 miljonit Sinovaci vaktsiini annust. Mõlemat on eksporditud paljudesse riikidesse, eriti Ladina-Ameerikasse, Aasiasse ja Aafrikasse, kuna paljud neist on olnud raskustes läänes välja töötatud vaktsiinide tarnete tagamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles