USA uute tööliste arv aprillis oli oodatust koguni neli korda väiksem

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Ehitustöölised ootavad järjekorras, et läbida temperatuuri test, mis lubaks neil naasta tööplatsile Manhattanis New Yorgis keset koroonapandeemiat.
Ehitustöölised ootavad järjekorras, et läbida temperatuuri test, mis lubaks neil naasta tööplatsile Manhattanis New Yorgis keset koroonapandeemiat. Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS

USA majandus sai aprillis juurde 266 000 töökohta ning töötuse määr kasvas pisut ehk 6,1 protsendini, teatas valitsus reedel oodatust kehvemaid tulemusi avaldades.

USA tööhõive kasv aeglustus aprillis ootamatult. Tõenäoliselt pidurdas seda tööliste nappus, mistõttu on ettevõtetel keerulisem rahuldada kasvavat nõudlust, mis on tekkinud tänu majanduse taasavanemisele keset paranevat rahvatervist ja valitsuse suurt majanduslikku toetust, kirjutab Reuters.

Reedel avaldatud ja suurt tähelepanu teeniv Tööministeeriumi tööhõivearuanne näitas nii ajutiste abitöökohtade ehk tulevase töölevõtmise kuulutaja, kui ka töötleva tööstuse ja jaemüügi tööhõive langust, mis võib omakorda teravdada kriitikat helde töötushüvitise suhtes.

Suuremad töötute hüvitised, sealhulgas valitsuse rahastatud iganädalane 300 dollari suurune lisatasu, maksavad rohkem kui enamik miinimumpalgaga töökohad. Töötushüvitisi pikendati märtsis tohutu 1,9 triljoni dollari suuruse COVID-19 pandeemia abipaketi toel.

Uute tööliste arv suurenes eelmisel kuul vaid 266 000 töökoha võrra. Märtsi andmed muudeti ka väiksemaks, näidates nüüd 770 000 lisatud töökohta 916 000 asemel, mis oli varem teatatud. Iga Bloombergi poolt küsitletud majandusteadlane oli ennustanud tööhõive tugevat kasvu, ning seda keskmiselt vähemalt ühe miljoni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles