Kuidas ennast ebameeldivate terviseprobleemide eest kaitsta?

Compensa Life
Copy
Foto: Compensa Elukindlustus

Kõik teavad, mida tähendab tervislik eluviis ja meil kõigil tuleb ette hetki, kus me ei tee tervislikke valikuid. Igapäevaseid toimetusi tehes ei pööra me sageli tähelepanu sellele, et võtame iseenda jaoks liiga vähe aega ja kipume üle pingutama. Selle tulemusena oleme ühel hetkel olukorras, kus tervis sunnib hoogu maha võtma ja iseenda eest hoolitsema. Paremal juhul lõpeb see kerge külmetusega, halvemal juhul raske haigusega.

Sageli arvatakse, et raskeid haigusi esineb vaid vanemaealistel. Tegelikult saavad raske haiguse diagnoosi järjest nooremad inimesed. Igal aastal saab Eestis vähidiagnoosi rohkem kui 8700 inimest, nende seas on ka alla 24-aastaseid noori. Vähiravi vajajate üldarv on mitu korda suurem – 2019. aastal rahastas Haigekassa 49 000 inimese vähi- ja hematoloogilist ravi*. Õnneks ei tähenda vähi diagnoos alati surmaotsust ja on väga palju neid, kes tänu õigeaegsele ravile on terveks saanud.

Paraku tuleb tõdeda, et kõik inimesed ei pruugi haigekassast abi saada ja see tõsiasi selgub alles pärast raske haiguse diagnoosi saamist. Tundub ebaõiglane, et makstes oma palgast 13 protsenti riiklikku ravikindlustusse oleme sellises olukorras oma murega üksi. Seetõttu vajab iga aasta mitusada inimest heatahtlike annetajate abi.

Ebameeldiva üllatuse vältimiseks tasub paar sammu ette mõelda. Üheks võimalikuks lahenduseks on soetada endale kriitiliste haiguste kindlustus, mis kehtib koos elukindlustusega. See kindlustuskaitse annab võimaluse taotleda hüvitist, mis makstakse välja pärast arsti diagnoosi kinnitamist kuu aja jooksul. Compensa Elukindlustuses hüvitatakse 20 raske haiguse diagnoosi, mille hulka kuuluvad ka vähkkasvajad ja südameveresoonkonna haigused. Hüvitise suurus lepitakse kokku kindlustuslepingu sõlmimisel ja see makstakse välja korraga. Hüvitise kasutamise üle otsustab kindlustatu ise. Kui aga juhtub halvim ning haigus jääb võitjaks, saavad lähedased kindlustussumma, mis aitab neil materiaalselt mõnda aega toime tulla.

Kindlustusmakse suurus sõltub kindlustatu vanusest ja tervislikust seisundist. Mida tervemana leping vormistada, seda soodsam on kindlustusmakse. Kui tervisehäda lisandub pärast lepingu sõlmimist, siis kindlustusmakset see enam kallimaks ei muuda. Kui aga mõni tervisemure on lepingu sõlmimise ajaks juba ilmnenud, võib kindlustusmakse kujuneda kallimaks kui tervel inimesel.

Tervis mõjutab kõige rohkem meid endid ja meie lähedasi. Haiguste varajasel avastamisel on ravi sageli tõhusam ja see võimaldab kiiremini tavapärase elu juurde naasta. Tasub teada, et paljud rasked haigused on seotud pärilikkusega ja enda terviseriskidest teadasaamiseks on oluline uurida oma lähedastelt, milliseid haigusi on suguvõsas ette tulnud. See aitab oma elu suhtes teha teadlikke valikuid.

Kuna inimeste vajadused on erinevad, siis enda võimalustest teadasaamiseks on mõistlik konsulteerida oma ala spetsialistiga, kes aitab välja selgitada, millised valikud on teie jaoks parimad. Helistage julgelt ja küsige lisainfot telefonil 610 3000 või broneerige aeg nõustamisele aadressil www.compensalife.ee. Lisainfo küsimine ei kohusta teid lepingut sõlmima, kuid annab võimaluse aru saada enda võimalustest. Compensa Elukindlustuse kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Viljandis. Nõustamine on kõigile tasuta.

*Vähitõrje tegevuskava 2021–2030

Kindlustusteenust pakub Compensa Elukindlustus.Tutvu tingimustega veebilehel www.compensalife.ee ja pea nõu asjatundjaga telefonil 610 3000.

Copy
Tagasi üles