Turistide arv vähenes märtsis 43 protsenti

PM Majandus
Copy
Majutatud sise-ja välisturistid.
Majutatud sise-ja välisturistid. Foto: Statistikaamet.

Statistikaameti andmetel kasutas märtsis majutusettevõtete teenuseid 51 000 turisti, mis on 43 protsenti vähem kui aasta varem samas kuus. Kahanes nii välis- kui ka siseturistide arv.

Statistikaameti analüütiku Helga Laurmaa sõnul külastasid majutusettevõtteid taas enamjaolt siseturistid. «Eelmise aasta märtsis olid veel pooled majutusettevõtete klientidest välisturistid, viiruse mõju kahandas aga nende osatähtsust selle aasta märtsis 17 protsendini,» kommenteeris Laurmaa.

Majutusettevõtetes peatus 9000 välisturisti, kes veetsid seal 32 000 ööd. Välisturiste oli 81 protsenti ja nende ööbimisi 66 protsenti vähem kui eelmise aasta märtsis. Eestisse saabus Venemaalt 93 protsenti, Soomest 92 protsenti ja Lätist 71 protsenti vähem külastajaid. Suurem osa välisturiste eelistas ööbida Harju maakonnas, millele järgnesid Tartu, Ida-Viru ja Pärnu maakond.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 42 000, mida oli 5 protsenti vähem kui eelmise aasta märtsis. Ööbimiste arv suurenes aga 6 protsenti. Siseturistidest 43 protsenti peatus Harju maakonna, 13 protsenti Tartu maakonna ning 7 protsenti nii Pärnu kui ka Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

Märtsis pakkus külastajatele teenust 897 majutusettevõtet, mis on 1 protsent vähem kui aasta varem. Külastajate käsutuses oli 19 000 tuba ja 43 000 voodikohta. Täidetud oli 14 protsenti tubadest.

Ööpäeva hind langes pea 30 protsenti

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 26 eurot inimese kohta ning oli mullusega võrreldes seitse eurot odavam. Ööpäeva maksumus oli Eesti keskmisest kõrgem Harju ja Tartu maakonnas, kus ööpäev majutusettevõttes maksis vastavalt 29 ja 27 eurot. Ida-Viru ja Pärnu maakonna majutusettevõtetes maksis ööpäev keskmiselt 24 eurot.

Majutatud sise-ja välisturistid.
Majutatud sise-ja välisturistid. Foto: Statistikaamet.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles